Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

15 bin dolarlık köpek ! (02/10/2007)

Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin fiyatı 15 bin doları geçerken, yetkililer köpek severleri uyarıyor: Daha ucuza aldıysanız, o Kangal değildir!

Türkiye'den olduğu kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden de talep gören Kangal köpeklerinin Sivas'taki üretme merkezlerine akın var. Kentteki üretim merkezlerinde yetiştirilen Kangal yavrularının fiyatı yaşına ve ırk özelliğine göre çifti 1000 YTL ile 4 bin YTL arasında değişiyor. Yetişkin köpekler ise çok daha büyük rakamlara alıcı buluyor. Bazı Kangal köpeği meraklıları, iyi özelliklere sahip saf ırk yetişkin bir köpek satın almak için 15 bin dolar ve daha üzeri rakamları gözden çıkarıyor. İl Özel İdaresi'ne ait İç Anadolu Seçkin Irk Sivas Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi'nin işletmecisi Hüseyin Yıldız, merkezlerinde bir-bir buçuk aylık Kangal köpeğinin çiftinin 1500-2 bin YTL olduğunu söyledi. İki buçuk-üç aylık köpekleri de 3 bin-4 bin YTL'ye sattıklarını belirten Yıldız, büyük köpeklerin ise çok daha yüksek rakamlara ulaştığını vurguladı. Köpeklerin satışını sertifikası ve raporuyla birlikte yaptıklarını ifade eden Yıldız, gerçek Kangal olmayan köpeklerin de piyasada satılabildiğini ve bunun da bu ırkın ününe zarar verdiğini belirtti.

Yıldız'ın uyarısına göre bazı yerlerde çok yüksek fiyatlarda satış olduğu gibi bazı yerlerde çok ucuz fiyatlarla Kangal olmayan köpekler de Kangal diye satılıyor. Bu yüzden köpek satın almak isteyenlerin alacakları köpeğin ırkı konusunda araştırma yapmaları gerekiyor.

Sırada bekliyorlar

Kangal ilçesindeki Kangal Araştırma Merkezi Üretim Çiftliği de köpek meraklılarının uğrak yeri. Çiftlikte 45 günlük-iki aylık köpekleri çifti 1000 YTL. Ancak çiftlikte yoğun talep nedeniyle yetişkin satış yok. Hatta taleplerin çok yoğun olduğu zamanlarda köpek almak isteyenler sıraya konuluyor.

Tüm Duyuru ve Haberler