Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Isparta'da Kısırlaştırma Kampanyası (01/09/2008)

Isparta Belediyesi, sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışması başlattı. İşlem sonrasında kulağına küpe, boynuna tasma takılarak kayıt altına alınan hayvanların kuduz aşıları da yapılıyor. Belediyenin içerisinin klinik haline getirdiği gezici otobüs ile kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinden geçirilen köpekler yeniden sokağa salınıyor. Uygulamadan evcil hayvan sahipleri de ücretsiz yararlanabiliyor.

Belediye Başkanı Hasan Balaman, yapılan çalışmayı yerinde inceleyerek vatandaşlara da çağrıda bulundu. Sokak hayvanlarının zabıtanın 153 numaralı telefonuna bildirilebileceğini belirten Başkan Balaman, "Vatandaşlarımız kendi hayvanlarını kısırlaştırmak istiyorlarsa gelip ücretsiz burada işlemlerini yaptırabilirler." dedi.

Hasan Balaman, sokak hayvanlarını itlaf etmek yerine hem halkın sağlığı hem de sokak hayvanlarının sağlığı için kısırlaştırma ile birlikte kuduz aşıları ve diğer aşıların yapıldığını kaydetti.

Veteriner hekim Mustafa Atuk da sokak hayvanlarını kısırlaştırdıktan sonra kuduz aşılarını yaparak kırmızı renkte bir tasma, kulağına da bir de küpe takıldığının kaydetti.

Atuk, hayvanın belediye tarafından kontrol edildiğini ve kayıt altına alındığına dair işaretlendiğini belirtti.

Evcil hayvanı olan vatandaşlarında bu uygulamaya rağbet gösterdiklerini ifade eden Atuk, "Türkiye'de başıboş hayvanlarla ilgili sorunlar ciddi anlamda büyümeye başladı. Özellikle kuduz Avrupa ülkelerinde sadece Türkiye'de gözüken bir vakadır. Yaz aylarında şikâyetler artmaktadır. Köpeklerin kısırlaştırılmasını, kuduz aşısının yapılmasını, kene ve paraziter iğnelerin yapılıp işaretlenerek kayıt altına alınmasını sağlıyoruz." diye konuştu.

Atuk, vatandaşların ihbar etmeleri halinde başıboş köpeklerin toplanarak kısırlaştırılacağını, ayrıca evcil hayvanlarında kısırlaştırma ya da iğnelerinin ücretsiz yapılabildiğini aktardı.

Tüm Duyuru ve Haberler