Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Edremit’te Bitmeyen Hayvan Katliamları (03/01/2007)
1-) Edremit'te Köpek Katliamı (1 Ocak 2007)
Balıkesir'in Edremit İlçesi Zeytinli Beldesi'nde 20'ye yakın sokak köpeği gece çevreye saçılan zehirli yiyeceklerle öldürüldü.

Edremit Körfezi Hayvan Dostları Derneği üyeleri tarafından, zehirlenen hayvanlar tek tek fotoğraflanırken, mahalleye sınır olan Akçay Beldesi Belediye Başkanı CHP'li Cahit İnceoğlu katliamı yapanları kınadıklarını belirtti. Dernek Başkanı Mevlüde Topçu, Edremit Kaymakamlığı Balıkesir Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunduklarını söyledi.

Edremit'in Zeytinli Beldesi Belediyesi sınırları içinde kalan, Akçay Beldesi ile komşu Altınkum Mahallesi'nde, erken saatlerde sokaklarda birçok köpeğin can çekiştiği görüldü. Durumu öğrenen Edremit Körfezi Hayvan Dostları Derneği Başkanı Mevlüde Topçu, can çekişen hayvanları kameralı cep telefonuyla fotoğrafladı. Semt sakinleri, plakasız bir aracın gece gelip bölgede dolaştığını ve sabah saatlerinde de köpeklerin can çekişirken bulunduğunu söyledi. Vatandaşlar, büyük olasılıkla bu araçtan zehirli et atıldığını iddia etti.

Dernek Başkanı Mevlüde Topçu da aşılı, kısırlaştırılmış, küpeli köpeklerin öldürüldüğünü söyledi. Topçu, "Köpeklerin öldüğü yere gittiğimizde yerler zehir doluydu. Zeytinli Belediyesi ekipleri, can çekişen köpekleri topluyordu. Dernek üyesi arkadaşlarımızla birlikte köpeklerin fotoğraflarını çektik, zehirleri topladık. Bölgedeki insanlarla konuştuğumuzda bu katiamın bütün gece boyunca sürdüğünü belirledik. Belediyelere ulaşmaya çalıştık ama muhatap bulamadık. 20'ye yakın köpeğin öldürüldüğünü belirledik. Suçluların bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

2-) Edremit'te Kedi Köpek Katliamı (20 Haziran 2006)
Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 10 köpek ve 2 kedinin katledilmesi, hayvanseverlerin tepkisine sebep oldu.

Kimliği meçhul kişi ya da kişiler, gece önlerine çıkan kedi ve köpekleri zehirleyerek kayıplara karıştı. Sabah, can çekişen hayvanların inlemeleriyle uyanan Batıkent Sitesi sakinleri, gördükleri manzara karşısında dehşete kapıldı.

3-) Edremit’te 10’un üzerinde köpek itlaf edildi (14 Mayıs 2002)
Balıkesir’in Edremit ilçesinde, zehirli etle itlaf edildikleri belirtilen çok sayıda sokak köpeği bulundu. Belediye yetkilileri köpekleri zehirlemediklerini belirtirken, bazı vatandaşlar, zehirli etlerin belediye araçlarıyla atıldığını öne sürdü. Zaman, kuduz vakaların artması üzerine Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının barınma merkezlerindeki sahipsiz köpeklerin itlaf edilmesi için mahalli idarelere yazı gönderdiğini geçtiğimiz günlerde manşetine taşımıştı.

Edremit’in Hamidiye Mahallesi Ülkü Yolu Caddesi’ndeki binalarda oturan vatandaşlar, dün sabah cadde üzerindeki itlaf edilmiş köpeklerle karşılaştı. Sayıları 10’un üzerindeki köpeği gören vatandaşlar olaydan belediyeyi sorumlu tuttu. Edremit Belediye Başkan Vekili Celal Eğilmez, belediyenin kesinlikle sokak köpeklerini zehirlemediğini söyledi. Eğilmez, “Çevre belediyeler zehirleme yapıyor. Orada zehirlendikten sonra Edremit’e gelmiş olabilirler, vatandaşlar da zehirlemiş olabilir. Bugüne kadar köpek itlafı yapmadık.” dedi. Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Balıkesir Şube Başkanı Can Ayalp, belediyelerin zehirleme yaptıktan sonra vatandaşlardan gelen tepkiler yüzünden sorumluluğu üstlenmediklerini ifade etti.

4-) İtlaf Edilen Köpekler Çöp Bidonlarına (21 Kasım 2001)
Edremit'te yayınlanan Körfezin Sesi gazetesinin olayla ilgili haberi şöyle:

Bu drama yürek dayanmaz. Zehirlenerek öldürülen köpekler çöpe atıldı. Edremit Belediyesi tarafından, yoğun şikayetler üzerine başlatılan köpek imha çalışması bir drama sahne oldu. Belediye imha ekiplerinin yol ortalarına zehirleyip bıraktığı sokak köpekleri, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine toplanarak çöp bidonuna atıldı. Edremit Kaymakamlık binasının önünde yaşanan bu üzücü olayı çevreden gören vatandaşlar; "Madem öldürüyorlar, sokak ortasına bırakmasınlar. Bu hayvanların çöplere atılması çağdışı bir olaydır. Belediye yetkililerini ciddiyetle çalışmaya davet ediyoruz!" dediler.

Edremit Belediye Meclisi ve Çevre Komisyonu üyesi Metin Özyurt yaşanan gelişme üzerine "Belediye yetkililerini uyardığını, durumu belediye başkanına aktardığını" söyledi.

Tüm Duyuru ve Haberler