Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sıcaktan Bunalan Köpeklere Çözüm (03/07/2007)

Sıcaktan bunalan köpekler tazyikli suyla sakinleştiriliyor. Kütahya Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde barınan yaklaşık 900 köpek, havaların aşırı ısınması sebebiyle görevliler tarafından su sıkılarak serinletiliyor.

Kütahya merkezde hava sıcaklığı 36 derecenin üzerine çıkarken, bu durumdan köpekler de etkilendi. Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'nde barınan 900 köpeğin yardımına görevli personel yetişti. Aşırı sıcaklar yüzünden vahşileşen köpekler, üzerlerine hortumla su sıkılarak sakinleştiriliyor.

Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ni işleten Kütahya Doğa ve Hayvan Sevenler Derneği Başkanı Sunay Birsen, köpeklerin yaz ve kış aylarında bakımlarının yapıldığını belirterek, "Bilindiği gibi Türkiye'de yaz uzun geçmekte. Biz yaz gelince mevsimlik elbiselerimizi çıkartarak yazlıklarımızı giyiyoruz. Ancak hayvanlar böyle değil. Hayvanlar sürekli tüylerin içinde. Barınaktaki köpekleri, sıcaklarla birlikte tazyikli su püskürterek serinletiyoruz. Bu durum köpeklerin çok hoşuna gidiyor. Aşırı sıcaklar yüzünden köpekler bazen vahşileşiyor. Biz de onları serinletmek için üzerlerine hortumla su sıkıyoruz. Köpekler bu sayede çok rahatlıyor ve sakinleşiyor" dedi.

Sondakika.com – Haziran 2007

Tüm Duyuru ve Haberler