Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Balıkesir'de toplu katliam ! (02/09/2007)

280 köpek bakanlık emriyle itlaf edilmiş.

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde geçtiğimiz temmuz ayında Bandırma Belediyesi Hayvan Barınağı’nda koruma altına tutulan 200 köpekten biri telef oldu.

Köpeğe ’Kuduz’ tanısı konuldu. Bandırma Belediyesi, Avrupa Birliği fonlarından köpeklerin aşılanması için 12 bin Euro (21 bin YTL) hibe almasına rağmen kuduz tehlikesine karşın barınakta bulunan diğer tüm köpeklerin itlaf edilmesini kararlaştırdı. İlk köpeğin ölmesinden yaklaşık 1.5 ay sonra, geçtiğimiz salı günü barınaktaki 200 ve çevredeki 80 köpek uyutularak itlaf edildi ve jandarma kontrolünde belediyenin çöp sahasına gömüldü.

İstanbul Gürpınar Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği ve Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu (HAYTAP) üyesi Sema Mandev, karantina altına alınması gereken hayvanların itlaf edilmesinden Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu’nu sorumlu tutup, hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, barınaktaki köpeklerin Tarım ve Köyişleri Bakanlığının emriyle itlaf edildiğini açıkladı. Vali Hatipoğlu, "Kaymakamlıktan aldığım bilgiye göre, barınakta yaklaşık 20 gün önce bir kuduz vakası tespit edilmiş. Bakanlık talimatıyla itlaf işlemi yapılmış. Konuyu inceliyoruz. Sonuca göre gereken neyse yapılacak. Durup dururken hayvanlarımızın öldürülmesine kimse seyirci kalamaz" diye konuştu.

Hürriyet Eylül 2007

Tüm Duyuru ve Haberler