Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Medyum Kedi (31/07/2007)

ABD’de bir bakımevinin kedisi, 25 hastanın öleceğini dört saat öncesinden haber verdi. Uzmanlar, medyum kedi Oscar’ın yeteneğini açıklayamıyor.

ABD’nin Rhode Island Eyaleti’nde bulunan bir bakımevinin iki yaşındaki sevimli kedisi Oscar, bir hastanın öleceğini sezdiği zaman onun yanına giderek bekliyor. Bakımevi çalışanları da hastanın ailesine "vakit geldi" uyarısında bulunuyor.

Oscar daha birkaç haftalık yavruyken, Providence’teki "Steere House Nursing and Rehabilitation Merkezi"ne getirilmişti. Bakımevinde orta yaş üstü Alzheimer ve Parkinson hastaları ile diğer hastalar bulunuyor.

Şimdiye kadar 25 hastanın kısa süre içinde son nefesini vereceğini sezerek yeteneğini kanıtlayan Oscar’a, "şefkatli bakıcı" plaketi verildi. Uzmanlar olayı açıklayamasa da, konuyu "New England Journal of Medicine" dergisinde ele alan Dr. David Dosa, "Oscar fazla hata yapmıyor. Ölecek olan hastaları önceden anlıyor" dedi. Dosa, Oscar’ın insana yakın bir kedi olmadığını, ancak işini ciddiye aldığını söyledi.

UZMANLARDAN BAŞARILI

Brown Üniversitesi’nden Dr. Joan Teno da, hastaların öleceğini anlama konusunda, Oscar’ın bakımevi çalışanlarından çok daha iyi olduğunu belirterek, "13’üncü hastanın da öleceğini haber verince ikna oldum" dedi.

Bakımevi uzmanları, ölümün eşiğindeki hastaların genellikle Oscar’ın varlığını bilecek durumda olmadıklarını ifade ettiler. Hasta ailelerinin çoğunun şikayeti olmasa da, zaman zaman ölüm habercisi kedinin odadan çıkarılmasını isteyenlere de rastlanıyor.

İŞİNİ CİDDİYE ALIYOR

İnsana yakın değil, ancak işini çok ciddiye alıyor.

Fazla hata yapmıyor, ölecek insanı anlıyor.

Ölümü görme konusunda bir uzman kadar başarılı.

Bu yeteneğinden dolayı genelde şikáyet gelmiyor. Ancak bazı hasta yakınlarının ondan hoşlanmadığı da gerçek.

’Şefkatli bakıcı’ plaketi sahibi.

NASIL ANLIYOR

Dr. Joan Teno, "Oscar, bazı kokulara veya kendisini büyüten hemşirelerin davranışlarına göre hareket ediyor olabilir" diye konuştu. Diğer uzmanlar ise Oscar’ın, ölüme yaklaşan hastalara verilen, örneğin ısıtılabilen battaniyeler gibi eşyalardan zevk almasının söz konusu olabileceğini belirttiler.

Tüm Duyuru ve Haberler