Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hem Köpek Hem de Lüks Tabusunu Yıktı (05/12/2007)

Ahmedinejad’ın güvenliği için 785 bin YTL’ye dört uzman köpek edinmesi alay konusu oldu. Çünkü İran lideri "pis" diye sokaklardan köpek toplatıyor ve konutuna, "lüks" diye İran halısı bile sokmuyordu.

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İslam’a göre ’pis’ sayıldığı gerekçesiyle bugüne kadar yanına bile yaklaştırmadığı hatta polislere sokak sokak toplattığı köpeklere bel bağladı. Nedeni ise basit: Güvenlik. ABD ve İsrail’e yönelik sert açıklamaları nedeniyle her an bir suikasta uğrayacağı korkusu içinde yaşayan Ahmedinejad güvenlik ekibine dört özel eğitimli bomba arama köpeği almaları emrini verdi.

Eğitimli köpeklerin ilk görev yeri ise Tahran’daki Ulusal Basın Sergisi oldu. İran Cumhurbaşkanı’nın ziyareti öncesi sergi köpeklerce didik didik arandı hatta gazeteciler iki saat boyunca köpeklere koklatıldı.

Ancak Ahmedinejad’ın yıktığı bir tabu daha vardı o da İran Cumhurbaşkanı’nın dillere destan olan lükse karşı tutumuydu. Ahmedinejad’ın dört köpek için harcadığı 785 bin YTL’lik rakam da ülkede alay konusu oldu. Muhafazakar eğilimli web sitesi Tabnak sözkonusu köpeklerin konutuna ’lüks’ diye İran halısı bile serdirmeyen Ahmedinejad’ın "sade yaşam" düsturuna aykırı olduğunu yazdı.

İran aslında köpek tabusunu birkaç yıldır aşmış durumda. Yetkililer sınırı kaçak geçen uyuşturucu tacirlerine karşı mecburen köpekleri kullanmaya başlamıştı. Bununla birlikte 1979’daki İslami devrimden bu yana ’pis’ sayılan köpeklerin İran Cumhurbaşkanı’nın korumasını sağlayacağı kimsenin beklemediği bir şeydi.

Tüm Duyuru ve Haberler