Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hırsız Kedi Çaldıklarıyla Poz Verdi! (15/12/2008)



İki yaşındaki erkek kedi Frankie, zaman zaman ortadan kaybolup komşuların evine giriyor, çaldığı yumuşak oyuncakları da getirip odasında biriktiriyor.

İngiltere’de Frankie adlı bir kedi hırsızlık yaparken yakalandı. Sahibinin, çaldığı diğer eşyaları bulmasıyla kedinin bunu bir alışkanlık haline getirdiği de anlaşıldı. Komşuların evine giren Frankie, çaldığı oyuncakları odasında biriktirip zaman zaman onlarla oynuyormuş.

Özellikle yumuşak oyuncaklar çalan Frankie’nin koleksiyonunda pelüş kaplanlar, bebekler, toplar, cadı ve hamburger bulunuyor. İki yaşındaki erkek kedinin sahibi Julie Bishop, “Frankie bazen ortadan kaybolur ve neşeli bir şekilde eve döner. Sanırım hırsızlık yapınca mutlu oluyor. Aslında getirdiği oyuncaklarla pek oynamıyor, biriktirmeyi seviyor” diyor.

Bishop, kedinin hırsızlık yaptığını evinde kendilerine ait olmayan eşyalar bulunca anlamış ama çok da önemsememiş. Ancak Frankie’nin biriktirdiği oyuncakları bulunca durumun ciddiyetini anlamış. Komşular Frankie’nin bu huyundan çok şikâyetçi değil. Onun “gözüne kestirdiği”ni aldığını biliyor, çoğu kez bu küçük hırsızlıkları görmezden geliyorlar.

Geçen Cadılar Bayramı’nda iyi iş çıkaran Frankie, eve iki yeşil cadı maskesiyle dönmüş. Çok sakin bir kedi olarak tanınan Frankie, “işe çıkmadığı” zamanlarıysa evde uyuyarak geçiriyor.

Tüm Duyuru ve Haberler