Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hayvanlar da teknolojiye 'bağladı'! (04/06/2007)

Dört ayaklılar âlemi de teknolojideki yenilikleri takip ediyor. Elektronik cihazlar artık onların da emri altında!

Hayvanlara özel tasarlanan ürünler aldı başını gidiyor. Kedi ve köpekler için harcanan para arttıkça, üreticiler de hayvan sahiplerine yepyeni ihtiyaçlar 'doğuruyor'. Sadece geçen yıl, ABD'de 40 milyar doları bulan pazar, teknolojinin nimetleriyle de yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Burberry'nin köpek yağmurlukları veya Kate Spade'in pet çantalarından çok daha kullanışlı olan bu yeni ürünler, dört ayaklılar pazarındaki yeni trendi de işaret ediyor. İşte ABD ve ev başına çocuktan çok kedi-köpek düşten Japonya'dan en yeni ürünler:

KÖPEK KAMERASI

Kedi veya köpeğinizin gün içinde neler yaptığını, neler yediğini, 'kimlerle gezdiğini' merak ediyorsanız, bu portatif ve uzun ömürlü kamerayla muradınıza ereceksiniz! Dört ayaklı dostunuzun boynuna, bir tasmayla bağlanıyor. Uzaktan kumandayla çalışan ve sizin belirleyeceğiniz zaman aralıklarıyla fotoğraf çeken kamera, 'bulgularını' Japonya'daki cep telefonlarına gönderebiliyor. (www.takaratomy.co.jp)

KÖPEK CEP TELEFONU

Sesle çalışan, suya dayanıklı cep telefonu, GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) donanımı sayesinde köpeğinizin yerini belirlemenize yardımcı oluyor. Bir telsiz gibi de kullanılabilen telefonu aradığınızda, köpeğiniz sesinizi hoparlörden duyabiliyor ve 'dilerse' havlayarak size cevap veriyor. 'Evi ara' düğmesi sayesinde ise, köpeğinizin kaybolması durumunda bulan kişinin sizi aramasına olanak veriyor. (www.petsmobility.com)



KOŞU BANDI

Egzersiz yapması gereken ancak evden çıkamayan küçük köpekler için tasarlanan koşu bandı, saatte beş kilometre hıza kadar çıkabiliyor. Köpeğinizin hızı ayarlayamaması durumuna karşın (!) uzaktan kumandayla da kontrol edilebiliyor. (www.belluna.co.jp)

KÖPEK ÖLÇER

Boyna takılan bu 'pet ölçer', aynı zamanda bir kronometre ve bir köpek künyesi işlevini de görüyor. En üst sırada köpeğinizin attığı adımları, alt sırada ise ne kadar zamandır koştuğunu görebilirsiniz. Çok uzaklaşıp kaybolması durumunda ise, pet ölçerin arkasına gireceğiniz bilgiler sayesinde size geri getirilmesini umabilirsiniz. (www.yamasa-tokei.co.jp)

KÖPEK GÖZLÜĞÜ

Doggles isimli bu gözlüklerin her boyu bulunuyor ve güneşin zararlı UV ışınlarına karşı yüzde 100 koruma sağladığı iddia ediliyor. Çatlamaya dayanıklı, buharlanmayan camlar ve esnek lastik çerçevesi ise 'stil' sahibi köpekler için düşünülmüş! (www.doggles.com)

2007 Mayıs Sabah Gazetesi

Tüm Duyuru ve Haberler