Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hemingway'in kedileri zorda (31/07/2007)


Sophia Loren, Audrey Hepburn, Pablo Picasso, Joan Crawford, Truman Capote ve arkadaşlarının başı ABD Tarım Bakanlığı'yla dertte. Onlar edebiyat dünyasının en önemli isimlerinden Ernest Hemingway'den geriye kalan kediler. Bir kısmı Hemingway'in kedisi Snowball'un soyundan geliyor, hepsi bir ünlünün adını taşıyor. Hemingway Müzesi'nde yaşayan kediler organik mamayla besleniyor, düzenli olarak veteriner kontrolünden geçiyor, her yıl müzeyi ziyaret eden 300 bin turistin ilgisine mazhar oluyor.

Ancak bakanlıktan gelen direktif, huzur kaçıracak gibi. Kurum kedilerin hayvanat bahçesindeki hayvanlar gibi 'performansçı' olarak sınıflandırılmasını, müzenin de hayvan teşhir lisansı almasını istiyor. Bu, kedilerin günlük 'performansı' bittikten sonra kafese kapatılması, gün içinde de ziyaretçilerle herhangi bir şekilde temasa geçmelerinin engellenmesi anlamına geliyor.

Müze yöneticisi Jacque Sands tepkili: "Kedilerimizin numaraları yok! Havada sıçramıyor, bir çemberin içinden atlamıyorlar. Ayrıca biz onların değil, onlar bizim sahibimiz."

İnternette konuyla ilgili imza kampanyaları başlatılarak, kedilerin tarihi öneme sahip olduğuna dikkat çekildi.

Tüm Duyuru ve Haberler