Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Onlar olmazsa sokağı fareler basar (16/01/2008)


Dünya Hayvanları Koruma Derneği (WSPA) Danışmanı ve kedilerin kısırlaştırılmasına yönelik projeler yürüten, İngiltere’nin en büyük hayvan koruma örgütlerinden Kismet Account’un direktörü Ian Mac Farlaine, devletin ’gördüğün yerde öldür’ mantığıyla yokettiği sokak kedilerinin ekolojik açıdan büyük önem taşıdıklarını söyledi.

Kontrolsüz sokak kedilerinin modern kentlerin imajını olumsuz etkilediğini belirten Farlaine, "Ancak sokak kedilerinin, sıçan, fare ve haşerat kontrolüne yönelik kent yaşamına pozitif etkileri var. Çünkü nerede kedi varsa orada fare yoktur. Eski Mısırlılar bunu 7 bin yıl önce keşfetmişler ve onun için kedileri tanrı yapmışlar. İstanbul gibi bir yerde kedi olmazsa her yanı fare sarar. New York’ta maalesef bu sözkonusu. New York metrolarını koca koca fareler sarmış durumda" dedi. Farlaine, "İşbirliğini geliştirip sokak kedilerinin kısırlaştırılmasını sürdürülebilir hale getirmeliyiz" dedi.

Tüm Duyuru ve Haberler