Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Hayvanlar İçin Sahne Sizin! (05/12/2008)



Sokaklarda karnı aç, hasta, yardıma muhtaç sahipsiz hayvanları görünce içiniz sızlıyor mu? Eğer onlar için bir şey yapmak istiyor ama ne yapacağınızı bilemiyorsanız; 20 Aralık’ta Altunizade Kültür Merkezi’ne uğramanız yeterli. HAYVİST yararına YHS katkısıyla düzenlenen çok özel konserde ritim ve vokal sanatçısı Kaan Şolcum sahne alıyor. Türkiye’de ve dünyada muadili olmayan ritim & vokal gösterisi interaktif olarak gerçekleştirilecek, yani seyirciler de sahneye çıkacak, sanatçı ile birlikte müzik yapacak.

“Sahneye çıkmak için müzisyen olmanız gerekmiyor” diyor Şolcum ve bugüne kadar bu gösteriyi 100.000’den fazla yetişkinle gerçekleştirdiklerini ekliyor. Kendisi de sıkı bir hayvan korumacı olan sanatçı aynı zamanda YAŞAM HAKKINA SAYGI – YHS www.yasamhakkinasaygi.com yönetim ekibinde. Sanatçı, 12 yaşından beri davul ve perküsyon çalıyor. Konservatuvarın vurmalı çalgılar bölümünü lisede tamamladıktan sonra üniversitede şan bölümüne devam etmiş. Gösteri sırasında, ritim yaparken, kendinizi kah Kaan Şolcum’un inanılmaz perküsyon şovuyla büyülenirken, kah sanatçının esprileriyle kahkahalar atarken buluyorsunuz.

Şolcum’un kontr tenor ses rengi çok özel bir ses kategorisi. Bir mezzo-soprano, kontralto ve bazen de bir soprano ile aynı ses aralığına sahip kontrtenorlar. Bir soprano ya da mezzo’nun ses rengini andıran, ancak tam anlamıyla kadın sesi de diyemeyeceğimiz bir tonları var. Gösterinin finalinde bu ses rengiyle ünlü operalardan aryalar seslendiren sanatçıya bu esnada yine ritimlerle seyirciler eşlik ediyor. “Bu kadar kısa sürede nasıl böyle dünya çapında dev bir orkestraya dönüştüğünüzü siz bile inanamayacaksınız” diyen sanatçı “bugüne kadar bu gösteriyi şirket toplantılarından ürün lansmanlarına, fuarlardan kongrelere, anaokullarından üniversite bahar şenliklerine çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdik ve her defasında da inanılmaz bir katılım sağladık. Gelin, pişman olmayacaksınız” diye ekledi.

Yaşam Hakkına Saygı Genel Koordinatörü Özgün Öztürk ise Kaan Şolcum’un daha önce de sahipsiz hayvanlar yararına benzeri çalışmalarda yer alarak sokak hayvanlarına sürekli destek verdiğini belirterek “Herkesi bu konsere gelerek sahipsiz hayvanlara destek vermeye ama aynı zamanda dünya çapında bir gösterinin parçası olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği(Hayvist) yararına Yaşam Hakkına Saygı(YHS) katkısıyla düzenlenen konserin geliri ile Hayvist sahipsiz hayvan ve hayvanlar için yemek toplama aracı satın alacak.

Hayvist Başkanı Asude Ustaoğlu 4 yıldır Üsküdar Barınağı gönüllü yöneticisi ve bu aracın kendilerine büyük destek sağlayacağını belirtiyor. “Bu araç sayesinde gecenin bir saatinde acil müdahale edilmesi gereken bir sokak hayvanı ihbarı geldiğinde müdahale edebileceğiz. Ya da düzenli olarak artık yemekleri toplayabileceğiz. Bu araç bizim için bir ihtiyaç ama onların hayatını kurtaracak” diye ekliyor.

Konser biletleri için konser@hayvanhaklariaktivistleri.org veya info@ritimterapi.com adresine mail atabilir veya 0505 476 4035 numarayı arayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için www.ritimterapi.com adresini ziyaret ediniz.

Tüm Duyuru ve Haberler