Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Dostluğu Köpek Barınağında Buldu (22/10/2007)

Fethiye ilçesinde "Çılgın" adlı maymun, aradığı dostluğu köpeklerde buldu. Ölüdeniz Belediyesi zabıta ekibinin otel mutfaklarına girdiği gerekçesiyle yakalayarak Fethiye Hayvan Dostları Derneği Köpek Barınağı'na getirdiği Vervet cinsi maymun, barınakta köpeklerle yaşam sürüyor.

Fethiye'de sokak köpeklerinin kısırlaştırılarak tekrar sokaklara bırakıldığı bakım merkezinin bu farklı misafiri, aradığı dostluğu köpeklerde bulmuş gibi görünüyor. Köpeklere masaj yaparak ve onlara sataşarak eğlenen maymun, misafirlerin getirdiği yiyecekleri de barınak dostlarıyla paylaşıyor. Köpek yavrularıyla güreşen maymunu bazen bütün köpekler kovalıyor. Lokum yemeyi seven maymun oyundan arta kalan zamanlarında da karnını doyurmakla meşgul oluyor. Maymunun barınaktaki yaşamı hakkında bilgi veren Barınak Veterineri Emre Kangal, "Çılgın burada köpeklerle mutlu bir şekilde yaşıyor. Gerekli aşı ve kontrollerini yaptıktan sonra buraya bıraktık, ilk günler kafeste tuttuk sonra özgür bıraktık. Barınağa alıştı, köpeklerle beraber sürekli oyun oynayarak yaşıyor" dedi

Tüm Duyuru ve Haberler