Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Sokak Köpeklerine Nasıl Davranılmalı (16/05/2008)

Denizli Belediyesi'nin desteklediği, Veteriner Karen Özel tarafından hazırlanan "Sokak Köpeklerine Nasıl Davranılmalı" konulu seminer Didim'de gerçekleştirildi. Didim Belediyesi ve Didim Hayvan Koruma Derneği'nin katkıları ile ilçede bulunan ilköğretim okulu öğrencilerine seminer verildi.

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Zafer Özel ve eşi İskoçyalı Veteriner Karen Özel tarafından verilen "Sokak Köpeklerine Nasıl Davranılmalı" konulu seminer yoğun ilgi gördü. Seminer vermek üzere ilçeye gelen Özel Çifti önce Kaymakam Ali Katırcı ve Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Didim Belediyesi Hayvan Barınağına ziyaret eden Özel çifti, Didim Belediye Kültür Salonunda ilçede öğrenim gören ilköğretim okulları öğrencilerine eğitici seminer verdi.

Öğrencilere Slayt sunumu eşliğinde verilen seminerde amacın, sokak hayvanları ile çocuklar arasında ki korku çemberini kırıp, sevgi oluşturmak olduğu bildirildi. Sunumda insanlar tarafından zarar verilmiş hayvan resimlerine yer verildi. Sunumda kısırlaştırmanın önemine de vurgu yapıldı.

Tüm Duyuru ve Haberler