Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Kriz, Evcil Hayvanları Etkiledi ! (05/02/2009)

Ekonomik kriz insanlar gibi evcil hayvanları da olumsuz etkiledi. Evde kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvan besleyenler bakamadıkları gerekçesiyle hayvanlarını sokağa terk etmeye başladı. Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, son günlerde sokağa terk edilen evcil hayvan sayısında bir artış gözlemlediklerini söyledi. Yıldız, hayvan sahiplerini uyararak evcil hayvanların sokakta yaşama tutunamayacaklarını vurguladı. Yıldız, ekonomik krizin insanları işsiz bıraktığını belirterek, evcil hayvanların da bundan olumsuz yönde etkilendiğini ifade etti. İşsiz kalmaları sebebiyle moral bozukluğu yaşayan insanların gözüne öncelikle evcil hayvanların batmaya başladığını dile getiren Yıldız, "Hayvan sahibi 'kendimize zor bakıyoruz, kedi, köpeğe nasıl bakabilirim' diye düşünüyor. Sonunda hayvan kendini sokakta buluyor. Evcil hayvanlar genellikle sokakta hayata tutunamazlar. Birçoğu da telef olup gidiyor" dedi.

Evcil hayvan beslemenin bir sorumluluk olduğunun altını çizen Yıldız, kötü günde de evcil hayvanların sokağa terk edilmemesi çağrısında bulunarak şöyle konuştu: "Bir evcil hayvana sahip olurken bir kere değil iki kere düşünülmesi gerekir. Sonuçta bir canlı alıyorsunuz ve tüm sorumluluklarını kabul etmiş oluyorsunuz. Artık bu hayvanlar ailenin bir parçası oluyor. İyi günde de kötü günde de sorumluluktan vazgeçmememiz gerekir. Elbette belli bir süre sonra ekonomik kriz aşılacaktır. İdare edilmesi ya da başka sahipler bulunması gerekir. Hayvanları sokağa terk etmek kolay bir yoldur. Ancak vebali ve sorumluluğu vardır."

Tüm Duyuru ve Haberler