Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Antalya'daki vahşet belgelendi (30/05/2008)

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Sevda Kıraç, halk sağlığını korumak adına köpeklerin itlaf edildiğini açıklayan belediyelerin, üzerini kireçle örtmedikleri çok sayıda hayvanı, çok küçük çukurlara sığdırmaya çalışarak, gerçek anlamda halk sağlığı ile oynandıklarının tartışma götürmeyecek bir şekilde belgelendiğini bildirdi.

Sevda Kıraç yaptığı yazılı açıklamada, Gündoğdu Mahallesi'nde bir çocuğu ısıran köpeğin kuduz olduğunun anlaşılmasından sonra önce mahallenin, ardından da Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Varsak belediyelerinin sınırları dahilindeki tüm alanların karantinaya alındığını hatırlattı.

Kıraç, bu aşamadan sonra ev ve bahçelerden zorla alınan köpeklerin nereye götürüldükleri konusunda çelişkili açıklamalar yapıldığını, sahiplerinin ve vatandaşların gözyaşları arasında toplanan köpeklerin acımasızca katledildiğini savundu.

Kıraç, karantina bölgelerinin özel işaretlerle belirtilmesi, halkın bilgilendirilmesi, şüpheli hayvanların karantinaya alınarak gözetim altında tutulmaları, aşılama çalışmalarına hız verilmesi gerekirken, belediyeler sahipli sahipsiz tüm köpeklerimizi yasalara uygun olmayan şekillerde toplayarak öldürme çabasına girdiklerini ileri sürdü.

Valiliğe dilekçe

Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı ve Hayvan Hakları Aktif Güç Birliği Platformu (HAYTAP) Antalya Temsilcisi Nilsu Güleç de Antalya Valiliğine dilekçeyle başvurarak, kuduz bahane edilerek turizm sezonu öncesi yüzlerce masum ve günahsız hayvanın acımasızca öldürüldüğünü, kuduza karşı önlem için hayvan katliamı yerine, aşılama yapılarak, hastalığın önlenmesi gerektiğini kaydetti.

Çevre Müdürlüğünün, belediyelerin aşılama ve kısırlaştırma görevlerini yapmalarını denetlemesi ve sağlaması gerekirken görev ihmalinde bulunarak bunu yapmadığını ileri süren Güleç, İl Çevre Müdürlüğü hakkında gerekli önlemleri zamanında almadığı için soruşturma açılmasını talep etti. Güleç aynı gerekçelerle Tarım İl Müdürlüğü ile Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa belediyelerinin veterinerlik işleri müdürlükleri hakkında da soruşturma açılmasını istedi.

Müdahil olma talebi

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat da, Antalya Valiliğine gönderdiği dilekçede, telef edilmiş hayvanların hiçbir tedbir alınmadan, insanların piknik yapabileceği, çocukların oynayabileceği, halka açık bir ormanlık alana gömülmesi, bazılarının da gömülmeyip yüzeyde kalmasının, ormanlık alanın hayvan leşi kokmasına çevre ve insan sağlığı açısından da ciddi bir tehlike oluşmasına yol açtığını ifade ederek, açılacak soruşturmaya müdahil olarak katılmayı talep etti.

Kaynak: www.ozgurhaber.com

Tüm Duyuru ve Haberler