Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Yalova, Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu (18/12/2007)

Yalova'da sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda her yıl ortalama 400 kediye, 450 köpeğe kuduz aşısı, kısırlaştırma, antiparaziter uygulamalar ve küpeleme işlemi yapılıyor.

Türkiye genelinde,sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda yaptığı çalışmalarla hayvan severler tarafından da takdir toplayan Yalova Belediyesi, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu konusunda Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün yürütmüş olduğu mücadele aralıksız devam ediyor.

Ülke gündemine bir problem yaşandığında giren, zaman aşımı olduğunda unutulan sokak hayvanlarıyla mücadele konusunda Yalova Belediyesi başarılı çalışmalara imza atıyor.

Son günlerde tekrar gündeme gelen ve belediyeleri yetkili kılan yasa ile sokak hayvanlarıyla mücadele, üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu olarak göze çarpıyor.

"Yasanın bize vermiş olduğu görevi yerine getiriyoruz" diyen Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Sokak hayvanlarıyla mücadele kamu sağlığını yakından ilgilendiren bir konu. Bu nedenle belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Bu hizmet belediyelerce yapılması zorunlu olan bir hizmet. 2 veterinerimizin görev yaptığı 7 yıldır hizmet vermekte olan polikliniğimizde her yıl ortalama 400 kediye, 450 köpeğe kuduz aşısı, kısırlaştırma, antiparaziter uygulamalar ve küpeleme işlemi yapılıyor. Sokaktan toplanan ve bu işlemlerden geçen hayvanlar önce sahiplendirme yoluna gidiliyor. Bir ay içerisinde sahiplendirilemeyenler ve çevreye zarar vermeyecek yapıda olanlar ise yasada belirtildiği bulundukları mekanlara tekrar geri bırakılıyor. Hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız polikliniğimize gelerek aşıları yapılmış, kayıt altına alınmış hayvanları ücretsiz olarak sahiplenebilirler." dedi.

Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nce 2007 yılındaki istatistiklerine de kısaca değinen Başkan Binicioğlu, "Müdürlüğümüzce 2007 yılı içersinde 481 adet kısırlaştırma operasyonu yapılırken, 230 adet köpek de sahiplendirildi. 903 adet hayvan ise kuduz aşısı, antiparaziter uygulamalar ve küpeleme işlemi yapılarak tekrar bulundukları mekanlara bırakıldı." diye konuştu.

Yalova'da yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten hayvan severler, "Çevre belediyelerce de aynı çalışmaların yürütülmesi kamu sağlığını yakından ilgilendiren bu konuda atılmış olan en iyi adım olacak." şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı - Aralık 2007

Tüm Duyuru ve Haberler