Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Britanya'da Kediler Başbakana Bakabilir (18/09/2007)

Britanya'da Downing Street 10 Numara'daki başbakanlık konutu da kedisiz kalmıyor. 1989'da yiyecek aramak için geldiği konutta Margaret Thatcher, John Major ve kısa süre de olsa Tony Blair iktidarlarına tanıklık eden Humphrey'in geçen Martta 18 yaşında ölmesinin ardından Gordon Brown döneminde Sybil adlı kedi, konutun yeni fare avcısı oldu. Maliye Bakanı Alistair Darling'in kedisi olduğundan konutta yaşamaya hak kazanan Sybil, Humphrey gibi siyah beyaz ve çok sevimli.

Humphrey'yi 1997'de emekliye sevk eden Blair'in aksine Brown, Sybil'i konuk etmekten hoşnut. 'Kedi başbakanın ofisine dalarsa ne olur' sorusunu "Kedileri zapt etmek oldukça zor. Ama başbakanın ve eşinin onla bir sorunu yok" diye yanıtlayan Brown, Sybil'e jest için Darling çiftine konutta daha ferah bir daire ayırmış. Blair, kediyi tekmelediği iddiası üzerine eşi Cherie'nin alerjisine rağmen Humphrey'yi kucağına almak zorunda kalmasıyla bile kedi düşmanlığı yaftasını atamamıştı. Brown'ın ise Blair'in kaybettiği milyonlarca kedi severin oyunu garantilediği esprisi yapılıyor.

Tüm Duyuru ve Haberler