Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Örnek Bir Ceza! (25/03/2009)

Türkiye'de hayvanlara yapılan eziyetler sık sık gazete sayfalarına, televizyon ekranlarına taşınıyor. Ama savunmasız hayvanlara işkence yapanların ceza aldıkları pek olmuyor. ABD'de ise, bir kediyi diri diri yakmaktan yargılanacak 2 gencin 25'er yıl hapisle cezalandırılabilecekleri bildirildi.

New York'un güneyindeki Brooklyn kentinde savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, bir apartmandaki boş bir daireye giren 17 ve 18 yaşındaki gençler, yanlarında getirdikleri kediyi, üzerine yanıcı madde döküp ateşe verdiler. Gençler, boş dairede de hasara yol açtılar.

Tamamıyla yandığı halde daha sonra canlı bulunan kedi, daha fazla acı çekmesin diye ilaçla uyutularak öldürüldü.

Bu vahşeti kimin yaptığını belirlemek amacıyla çalışma başlatan hayvan haklarını koruma derneği, failleri belirlemeyi başardı ve gençler yakalandı. Hayvana eziyet etmenin yanısıra başkasına ait mala zarar vermekten haklarında dava açılan gençler, suçlu bulunurlarsa 25 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecekler.

Tüm Duyuru ve Haberler