Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Labrador, Kanserini Teşhis Ediyor (31/07/2007)

Amerikalı uzmanlara göre eğitilmiş labrador cinsi köpekler, nefes kokusundan kanseri teşhis etmede, makinelerden daha başarılı.

California’daki Pine Street Vakfı’nın 55 akciğer ve 21 meme kanseri hastasının nefes örneklerini alarak yürüttüğü araştırma, özel eğitimli labrador ve Portekiz su köpeklerinin "kanseri koklayabildiği"ni ortaya koydu. Köpekler, kanser hastalarının nefeslerini, 83 sağlıklı gönüllüden alınan normal nefes örneklerinden ayırt edebildi. Köpekler, akciğer kanseri teşhisinde yüzde 99, meme kanserinde ise yüzde 88 başarı oranı yakaladı. Araştırmayı yürüten Dr. Michael McCulloch, Entegre Kanser Terapileri Dergisi’nde yayınlanan makalesinde, "Sağlık bütçelerinin kısıtlı olduğu ülkelerde bu köpekler teşhis aşamasında kullanılabilir" dedi. Daha geniş çaplı araştırmaların ardından mamografi ve ve bilgisayarlı tomografi cihazlarının yerini labradorların alabileceği belirtildi.

Tüm Duyuru ve Haberler