Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

DİKKAT! Naziler Antalya'da (29/05/2008)

Antalya Varsak Belediyesi sınırları içinde katledilmiş köpeklere ait toplu mezarlar ortaya çıktı. Kepçe tutarak mezarları açtıran hayvan koruma dernekleri, mezarlardan çıkan köpekleri teşhir etti. Mezarların içinden erişkin köpeklerin yanı sıra küçük köpek yavruları da çıktı.


Kepez İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nde yaşanan kuduz vakasının ardından, hayvanlara yönelik itlaf uygulaması başlatıldığını söyleyen hayvan koruma dernekleri haklı çıktı. Varsak Belediyesi sınırları içinde bulunan ormanlık alan içinde öldürülmüş köpeklere ait 20'ye yakın toplu mezar bulan hayvanseverler, kepçe yardımıyla açılan mezarları teşhir etti. Köpeklerin ilçe belediyeler ve Antalya Tarım İl Müdürlüğü tarafından itlaf edildiği ileri sürülürken, mezarları bulan Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç ve Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç, olay yerinde basın açıklaması yaptı. Mezarlardan çıkan hayvanların belediyelerce aşılanmış ve numaralandırılmış köpekler olduğunu belirten Kıraç, Antalya Valiliği tarafından köpek itlafı olmadığına yönelik açıklamaların bu mezarlarla yalanlandığını söyledi.

Öldürülen köpeklerin bazılarının tasmalı olduğunu belirten Kıraç; “Burada sadece sokak hayvanları öldürülmemiş. Tasmaları dahi çıkarılmayan köpeklerin öldürüldüğünü tespit ettik. Eğer bu köpekler kuduz nedeniyle öldürüldüyse bu şekilde gömülmemeliydi. Bu resmen cinayet. Yetkili kurumların derhal bu katliama son vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Mezarlar açılırken gözyaşlarına hakim olamayan Kıraç, öldürülen köpeklerin başından biran olsun ayrılmadı. Mezarlardan köpek itlafı sırasında kullanılan şırıngalar ve eldivenler de çıktı.

SADECE KÖPEKLERE YÖNELİK

Ormanlık alanda 5 bin 500 köpeğin öldürüldüğünü belirten Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç ise, belediyeler ve Tarım İl Müdürlüğü ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatarak, “Burada çıkan mezarlar kimin haklı olduğunu gösterdi. Burada resmen hayvan katliamı yapılmış. Ormanın içi kokudan geçilmiyor. Turizm kenti maskesine bürünerek hayvanların öldürülmesine asla göz yummayacağız” diye konuştu.

Güleç, Muratpaşa ve Kepez Belediyesi'nin katliam için özel bir firma ile anlaştığını iddia ederek, “Saktem isimli temizlik şirketi bu katliam için organize edilmiştir” dedi.

İtlaf kararı alınması halinde bölgedeki tüm hayvanların öldürülmesi gerektiğini savunan Güleç, şöyle konuştu: “Madem itlaf var neden sadece köpekleri öldürmüşler. Koyunlar keçiler, kediler neden itlaf edilmemiş. Demekki bu olayın içinde başka bir şey var. Turizm kenti zarar görmesin diye köpekleri gözönünden kaldırmışlar. Yazık bu hayvanlara. Lütfen bu katlima son verilsin.”

Hayvanların mezarlardan çıkarılmasının ardından Jandarma'ya haber veren hayvan severler, ilçe belediyeler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Salim UZUN/ANTALYA, (DHA)

Tüm Duyuru ve Haberler