Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Helikopterle köpek kurtarma operasyonu (15/01/2008)

Dağlık bölgede ortadan kaybolmasıyla bütün Norveçlilerin ilgi odağı olan köpek, sonunda helikopterle kurtarıldı.

Norveç kurtarma biriminden Eivind Petersen, olayı anlatırken, kaybolmasından sonra ülkede konuşulan başlıca konular arasında giren "Leon"u kurtarma operasyonunun bir çiftçinin 3 - 4 gün önce "hareket eden beyaz bir şey gördüğünü" haber vermesiyle başladığını söyledi.



Petersen, ülkenin batısındaki Oldedalen doruklarına kaçan, ancak geri dönemeyen 18 aylık 50 kiloluk köpeğin helikopterle kurtarıldığını, erimiş kar sularını içtiği anlaşılan köpeğin açlık dışında bir sorunu olmadığını da kaydetti.

Genellikle köpekleri kurtarma operasyonlarına katılmadıklarını da söyleyen Petersen, Leon'u polisten gelen talep üzerine kurtardıklarını anlattı ve "Antrenman yapmak için bu fırsattan faydalanmaya karar verdik. Hem de bu 'mutlu sondan' herkes memnun" dedi.

Kaynak: www.cnnturk.com

Tüm Duyuru ve Haberler