Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Polis Köpeklerine Ayakkabı (25/11/2008)

Danimarka polisi, patileri sık sık yaralandığı için polis köpeklerine ayakkabı giydirme kararı aldı.

Köpeklerin patilerinin en çok gösteri ve yürüyüşler esnasında zarar gördüğünü bildiren yetkililer, bu tür risklerden korunmaları için giydirilen ayakkabıların elastik kumaştan ve tabanının da kalın plastikten olacağını, yapışkanlı üst yapısı sayesinde köpeklerin rahat edeceğini belirttiler.

Ancak ayakkabılar köpeklerin dikkatini dağıttığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Kopenhag polislerinden Ken Jensen, "Dikkatlerini dağıtıp sürekli ayakkabılara bakan köpekler, asıl işlerini unutuyorlar" dedi.

Köpeklere ayakkabı giydirilmesi halkın da değişik tepkiler vermesine neden oldu. Bir Danimarkalı, "Saçma bir şey. Ne yani bundan sonraki adım da, üniforma ile silah mı olacak?" diye uygulamayı eleştirdi. Avrupalı hayvan hakları savunucuları, köpeklerin gösterilerde ve tehlikeli görevlerde kullanılmasına karşı olduklarını her fırsatta dile getiriyor.

Tüm Duyuru ve Haberler