Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Köpekler ilaçlanıp yeniden gömüldü (30/05/2008)

Antalya’nın Varsak beldesinde toplu halde gömülmüş köpeklerin bulunduğu yerler bugün belediye ekiplerince ilaçlandı ve kapatıldı. Hayvanseverler Kepez ve Varsak belediyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu, Valilik olayla ilgili inceleme başlattı.

Antalya’da itlaf edilen köpeklerin Varsak beldesindeki bir araziye toplu olarak gömüldüğü dün belirlendi. Bölgede iş makineleriyle yapılan kazıda, itlaf edilerek 15 ila 20’şerli gruplar halinde gömülmüş köpek cesetleri bulundu. İtlaf edilmiş köpeklerin bulunduğu bölgede bugün Varsak Belediyesi ekipleri, dezenfeksiyon çalışması yaptı. Kireç döktükten sonra çukurları kapatan ekipler, bölgeyi ilaçladı. Antalyalı hayvanseverlerin olaya tepkisi sert oldu.

Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç, gözyaşları içerisinde “Kaç tane mezar var burada? Valiliğe sesleniyorum, bana telefona çıkmayan valiliğe sesleniyorum, ‘itlaf yok’ diyorlardı, buyursunlar itlaf nasıl oluyor. Bu hayvanlar sahipsiz değil, biz varız ama çok geç varız malesef” diye konuştu.

Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Sevda Kıraç ise “Kuduz çıkan bölgedeki bütün hayvanlar itlaf edilir, bizim buna bir şey dediğimiz yok. Ama ‘itlaf yok’ diye resmi yazı gelmesi ağrımıza gitti. Yani niye insanlar bizi aptal yerine koyuyor ki? İtlaf var, yapılıyor ve sahipli hayvanlar öldürülüyor” dedi.

Suçlamaların hedefindeki Kepez ve Varsak belediyeleri ise iddiaları reddetti. Varsak Belediye Başkanı Kazım Bilgili, olayla ilgili “Kesinlikle bizim belediyelimizin bu itlafla uzaktan yakından bir alakası yoktur. Yapılan olay doğru bir şey değil, hakikaten hayvanlar için bir vahşet toplu olarak öldürülmesi ve bizim beldemize gömülmesi” açıklamasını yaptı.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de yaptığı yazılı açıklamada, “Hiçbir kurumun veya kişinin bir canlıyı keyfi bir şekilde öldürmesi düşünülemez. Belediyelerin ‘katliamla’ itham edilmesi asla kabul edilemez” ifadesini kullandı.

Hayvanseverler belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulunurken, Antalya Valiliği de olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak : www.ntvmsnbc.com.tr

Tüm Duyuru ve Haberler