Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Çorum'da Köpekler Kısırlaştırılıyor (23/11/2007)

Çorum kent merkezinde sayıları her geçen gün artan başıboş sokak köpekleri belediye tarafından kısırlaştırılıyor.

Bahabey Çamlığı'nda sokak hayvanları için oluşturulan barınakta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince yapılması zorunlu olan hayvan barınakta sokak köpeklerine bulaşıcı hastalıklara karşı aşı ve kısırlaştırma işlemleri yapıldığını açıkladı.

Köpeklerin tedavilerinin ardından bakmak isteyenlere ücretsiz olarak verildiğini dile getiren Başkan Atlamaz, "Yasada belirtilen her türlü isteği yerine getireceğiz. Hayvanlar kısırlaştırılıp, bakımını yaptıktan sonra beslemek isteyenlere veriyoruz ya da zararsız hale geldikten sonra salıyoruz." dedi.

Bir sokak hayvanının kısırlaştırılmasının bakımı hariç 80 YTL'ye mal olduğunu belirten Atlamaz, "Köpeklerin kafeslere konarak beslenmesi maliyet olarak çok ağır, ancak bizler belirli alanlarda köpeklerin yemek ihtiyacını karşılamak amacıyla beslenme odaları oluşturacağız.

Vatandaşlarımızdan eleştiri yerine başıboş hayvanlara sahip çıkılması yönünde destek ve öneri bekliyoruz. Hayvanların korunmasına yönelik sadece belediyenin mücadele etmesi yetersiz. Vatandaşlarımızdan hayvanlara karşı daha duyarlı olmalarını ve bakım konusunda destek olmalarını bekliyoruz. Şu ana kadar 220 köpek kısırlaştırılarak, aşı işlemleri yapılmıştır" diye konuştu.

Tüm Duyuru ve Haberler