Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

İşkence edenler TCK’ya göre yargılansın (14/10/2008)

Dünya Hayvan Hakları Günü’nde, sokaktan evlerine aldıkları hayvanlarıyla toplanan Antalya’daki Konyaaltı Dostları Derneği üyeleri, hayvana eziyet edenlerin "Kabahatlar Kanunu"na göre değil, Türk Ceza Kanunu’na (TCK) göre yargılanmasını istedi.

Dünya Hayvan Hakları Günü nedeniyle biraraya gelen Antalyalı hayvanseverler, bundan 4 ay önce Varsak Beldesi’nde belediye ekiplerinin öldürdüğü sokak hayvanlarının toplu mezarının ortaya çıkmasını tekrar gündeme getirdi. Toplu mezardan çıkartılan köpeklerin fotoğraflarının üzerine "Sizleri Koruyamadık, Özür Dileriz" yazılı dövizleri gösteren onlarca hayvansever, içeriği ve yaptırım gücü yetersiz olan, hayvanlara yeterli koruma sağlayamayan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun daha etkili bir hale getirilmesini istediklerini belirtti.

Kaynak: Hürriyet.com.tr - Ekim 2008

Tüm Duyuru ve Haberler