Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Yerel hayvan koruma görevlileri geliyor (09/04/2007)

Ankara İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yaşanan itlaflardan sonra hayvanların korunmasını sağlamak amacıyla yerel hayvan koruma görevlileri alacağını açıkladı. Yerel Hayvan Koruma Görevlilerinin seçimi İl Hayvan Koruma kurulu tarafından yapılacak.

Yerel Hayvan Koruma Görevlileri, sahipsiz hayvanların bakımı ve korunması ile ilgili olarak, İl Hayvan Koruma Kurulu’nun kararları doğrultusunda yerel yönetimler tarafından düzenlenen eğitim programına katılacak. Eğitime tabi tutulduktan sonra bu kişilere yerel hayvan koruma görevlisi kimlik kartı belgesi verilecek.

Çevre Orman Bakanlığı ayrıca hayvan hakları ile ilgili olarak halkı bilgilendirmek amacıyla ALO HAYVAN HAKLARI telefon hattını kurdu. 212 20 47 numarayı arayanlara hayvan hakları konusunda bilgiler verilecek ve karşılaştıkları sorunlarda ne yapmaları gerektiği anlatılacak.

Hürriyet Gazetesi 04 04 2007

Tüm Duyuru ve Haberler