Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Duyuru ve Haberler

Apartmanda Köpek Besleyenler Dikkat! (17/04/2008)

İzmir'de bir apartman yöneticisinin, dairelerinde köpek besleyen aileye açtığı davada, İzmir 11. Sulh Hukuk Mahkemesinin "Apartmanda köpek beslenebilir" şeklindeki kararı, Yargıtay tarafından bozuldu. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi kararında, "Kat maliklerince müsaade edilmedikçe apartmanda köpek beslenemez" görüşünü bildirdi.

İzmir'in Hatay semtinde bulunan Deniz Apartmanı yöneticisi Celal Duran, dairesinde "Nancy" ismini verdikleri Rottweiler cinsi köpek besleyen Hüseyin Kayalar'ı apartman yönetimi kararıyla mahkemeye verdi.

Yargılama sonunda 11. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Feyzan Akbaş, davanın reddine karar verdi. Gerekçeli kararda "Kat mülkiyeti yasasına dayanarak, kat malikleri, ortak iradeyle apartmanda hayvan beslenemeyeceğini kararlaştırmış iseler de olayın sosyal boyutu düşünüldüğünde, bu durum toplum ve fertlere sağlayacağı yararlar bakımından apayrı bir önem taşımaktadır. Davalının dairesinde Nancy isimli köpeği beslemesinin ana nedeni, davalının içine kapanık bir kişiliğe sahip olduğu belirtilen oğlunun bir nevi psikolojik terapisini sağlamak olduğu belirtilmiştir. Bu durum dikkate alındığında, köpeğin davalının konutunda beslenmesiyle sağlanacak yarar, tahliyesiyle getirebileceği yararlardan çok daha yüksek olacaktır" denildi.

Apartman yöneticisi Celal Duran'ın avukatı Eda Bekci, kararı temyiz etti. Yargıtay 18. Sulh Hukuk Mahkemesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Yargıtay, kararında ise şu ifadelere yer verildi:

"''Kat Mülkleri Yasası'nın 28. maddesine göre tüm kat maliklerini bağlayıcı sözleşme niteliğinde olan yönetim planında, bağımsız bölüm ve eklentilerinde kedi, köpek gibi hayvanların beslenmesi açıkça yasaklanmışsa, bağımsız bölümde beslenen köpek çevresine rahatsızlık vermemiş olsa bile uyuşmazlık halinde mahkemece yönetim planının uygulanması zorunludur.

Ana gayrimenkulün yönetim planının 9/e maddesinde kat malikleri kurulunca müsaade edilmedikçe, ana gayrimenkulün bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde köpek beslenmesi yasaklanmış bulunduğundan, mahkemece bu yönetim planının sözü edilen hükmü uygulanarak davanın kabulü gerekirken yazılı olduğu şekilde hüküm kurulması doğru görülmemiştir."

Kaynak : Sondakika.com 2008 Nisan

Tüm Duyuru ve Haberler