Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Komik Bir Sahiplendirme Hikâyesi


05 Ocak 2007 tarihinde üyelerimizden sevgili Merve Ezen’in bir kayıp kedi ilanı yer almıştı sitemizde.

Minnoş Kayıp! Dikilitaş-Darphane yedi aylık dişi tekir, kırmızı tasmalı. Ne olur bu civarda arkadaşları olanlar haber versinler, ne kadar kişiye ulaşırsa o kadar iyi. Lütfen o benim canım bir hafta oldu bulamadım hala, lütfen görenler verdiğim telefon numarasından bana her saatte ulaşabilirler şeklinde.

         


Aradan günler geçti bir haber çıkmadı minik kediden. 16 Ocak 2007 tarihinde yine üyelerimizden sevgili Özün Kanbay’ın bir ilanı yer aldı sitemizde.

Yani bu fıstık iyi yere kapak atmıştı ama kaptık getirdik bir kere. Akmerkez Ulus kapısından çıktım yürüyorum, birden karşıma kırmızı tasmalı muhteşem sevimli bir tekir. Kapıdaki güvenlikle oynaşıyordu.

“Sizin mi?” diye sordum.

“Yok, buralarda takılıyor, besliyoruz arada” dediler.

“E trafik vınvın arabalar?”

“Az önce eziliyordu zaten alın götürün ne olur” dediler.

Israr üzerine ben de gaza gelip aldım ama sahibi filan varsa yandık o şimdi deli olacak. Ama ya kaçtı ya da kaybolduysa? Gidip aynı yere bırakayım belki ararlar dedim ama bu sevgi topunu arabaların deli hızla gittiği bir yere bırakmaya içim el vermedi, fena halde ayaklarım geri gitti. Sahibi varsa da böyle tehlikeli bir bölgede niye dışarı bırakılıyor ki? Herkese danıştım “en iyisi yuva bul” dediler, ben de öyle yapıyorum. Sahibi varsa kedisi bende güvende, buradan duyurulur. Şu anda ben bilgisayardayım, o da yanımda masada kafayı elimin üstüne dayıyor sevdirmek için :) Altı yedi aylık kocaman gözlü ince narin sevimli yaramaz bir kız tekir isteyen var mı?


         


Sevgili Özün Hanım, bu ilanı vermeden bir hafta önce bulmuş kediciği ve evinde konuk etmiş günlerce. Sahibini bulamayacağını anlayınca da ilan verip yuva aramaya başlamış. Sevgili Merve ise ilan yayınlandığı gün kedisini hemen tanımış fotoğrafından ve iletişime geçmiş Özün Hanımla.

Özün Hanım diyor ki; “önce inanamadım, kedinin kaybolduğu yer neresi benim bulduğum yer neresi, mümkün mü böyle bir şey?” Ama karşı taraf çok ısrar edince "gelin görüşelim" demiş. Merve büyük bir heyecanla yarım saat önce gitmiş buluşma yerine teyzesiyle birlikte ve başlamışlar beklemeye.

İşte büyük an, kedicik ve Özün Hanım geliyor...

Merve, kedisini görür görmez tanımış, sarılıp koklamış hasretle ve onu teslim alıp sıcak yuvasına geri dönmüş.

Özün Hanım çok mutlu olanlar karşısında.

Bizler mi ? Bize gelen iyi ki varsınız mesajları ile gözlerimiz dolu dolu, ağzımız kulaklarımızda iyi ki varsınız diyoruz siz Minik Pati dostlarına...
18/01/2007

Tüm Editörün Köşesi Haberleri