Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Sigara mı? Sevdiğimiz Patiler mi?


Eminim bir çok kişiden duymuşsunuzdur bu sözü. Malesef ben de sigara kullananlardanım, dolayısıyla bu sözle çok karşılaştım/karşılaşıyorum.

Fındık oğlumuzla birlikte yaşamaya başladığımız ilk günlerde evimizde sigara içiliyordu. Bir süre sonra evde sigara içilmediğinde tüyleri mis gibi kokan Fındık ile, sigara içildikten sonra tüyleri benim yüzümden sigara dumanı kokan Fındık arasındaki farkı gördüm. Fındık ve tabii diğer bütün kediler tüylerini yalayarak temizleniyorlar.

İçilen her sigara ile pasif içici olmakla birlikte, kendini temizlemek için yalandıkça sanki sigarayı yediğini düşündüm.

Bizim evimizde yıllardır sigara içmek yasak. Yazın balkonda, kış döneminde de mutfak camında içilebilir. Çalıştığım iş yerine geçici olarak kedi aldığımda da onun bulunduğu yerde asla içmiyorum, içirmiyorum.

Herkes sigaranın sağlığa olan zararından bahseder ve sigara tiryakilerini bırakmaları konusunda ikna etmeye çalışır.

Ben size sigarayı bırakın diyemem, bunu demeye belki hakkım yok, ama kesinlikle hayvanlarınızın yanında sigara içmeyin.

Uzun ve sağlıklı bir ömrü olsun, bizimle daha uzun süre yaşasın diye en iyi mamalarla besliyoruz, tatile giderken aklımız hep evde kalıyor, en küçük sağlık sorununda veteriner masrafı ne kadar tutar acaba diye düşünmeden en iyi hekimlere gidiyor, veteriner odasında beklerken sürekli iyi olması için dua ediyoruz.

Oysa sigaranın ona verdiği zararı bugüne kadar hiç düşündünüz mü?

Lütfen hayvanlarınızın yanında sigara içmeyin, bunu onların iyiliği için yapın.
12/03/2008

Tüm Editörün Köşesi Haberleri