Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Minik Pati Fotoğraf Yarışması


Son zamanlarda sokaklarda yaşayan canlıların çağdaş şehirlerde olmaması gerektiği ile ilgili görüşlerin ön plana çıktığını görüyoruz. Oysa hayvanların doğası dört duvar içerisinde değil, dışarıda yaşamaya uygundur. Eğer biz onların yaşam alanlarını tükettiysek, bunun çözümü onlara evlere kapatmak değil sokaklarda sağlıklı biçimde yaşayabilecekleri önlemleri almaktır.

Kısırlaştırma çalışmaları belli bir düzen içinde yapılmalı, sokak hayvanları aşılanıp küpelenmeli, araç trafiğinin olduğu bölgelerden ziyade parkların, bahçelerin içerisinde yaşamaları sağlanmalıdır.

Bildiğiniz gibi Minik Pati, sadece yardıma muhtaç durumdaki sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi amacını taşıyor. Bizler sokakların hayvanlardan temizlenmesini onaylamıyor, tam tersine onların mutlu ve sağlıklı biçimde yaşayabilecekleri bir ortama kavuşmaları için çalıyoruz.

Fotoğraf yarışmamızın konusu da, yaşadıkları sokakları, bahçeleri ve semtleri varlıkları ile güzelleştiren sokak hayvanları.

Unutmayın, her üyenin yarışmaya sadece iki fotoğraf gönderme hakkı var. Lütfen fotoğraflarınızı göndermeden önce doğru seçimi yaptığınızdan emin olun.

Bu yarışmanın en kötü tarafı ise, bizlerin yarışmaya katılamayacak olması, çünkü göndermek istediğimiz çok güzel fotoğraflarımız var.
07/03/2007

Tüm Editörün Köşesi Haberleri