Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Minik Pati Üyelerine Bilgi Mesajı

2006 yılının sonlarına doğru tamamladığımız sitemizin açılışının üzerinden yaklaşık altı ay geçti. Bu kısacık sürenin içerisine hep birlikte çok şey sığdırdık. Sevgili Reyhan Hanımın, maddi manevi desteği sayesinde yüzlerce sokak kedisi ücretsiz kısırlaştırıldı. Yuva arayan yaklaşık 700 sokak hayvanının yuva bulmasına aracı olduk. Sütanne bulanlar, annesiz bebeklere sütannelik yapanlar, yardıma ihtiyaç duyup sesini bize ulaştıranlara elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık, her şeyi birlikte paylaştık.

Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz.

Bu haftaki yazımızda hepimiz için çok önemli olan birkaç detayı sizlerle paylaşmanın faydalı olacağını düşündük.

* Öncelikle yeni üyelerimize, sitemizde sadece yuva arayan hayvanların ilanlarının yer aldığını hatırlatmak isteriz. Lütfen hayvan aradığınıza dair ilanlar bırakmak yerine, yuva arayanların ilanlarını gözden geçirip, evlat edinmek istediğiniz hayvan için ilan sahibi ile iletişime geçiniz.

* Unutmayın, sitemizde ilanı bulunan tüm hayvanlar ücretsizdir, Minik Pati’de hayvan ticareti yapmak kesinlikle yasaktır. Sitemizin amacı, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesidir. İlan sahibi kişiler hiçbir şekilde alıcı kişilerden ücret talep edemezler. Herhangi bir ilan için hayvan sahibi ile görüşmeniz esnasında, hayvanın ücretli olduğuna dair bilgi alırsanız, lütfen editor@minikpati.com adresimize ilan numarasını da içeren bir mesaj gönderiniz. Bu tür ilanlar derhal yayından kaldırılacak, ilan veren kişinin üyeliği sonlandırılacaktır.

* Tespit ettiğimiz bir diğer önemli konu ise, fotoğraflı ilanların, diğerlerine kıyasla çok daha fazla görüntülenme oranına sahip olduğu. Bu durumda fotoğrafın öneminin ne kadar çok olduğunu tahmin etmek pek zor olmasa gerek. Elbette herkesin fotoğraf makinesi olmayabilir ya da ufaklık yaramazdır “o kadar çok hareketli ki güzel bir kare yakalayamıyoruz” diyorsunuzdur. Böyle durumlarda hep şunu düşünüyorum “benim çekeceğim bir tek güzel fotoğraf karesiyle birlikte, birkaç dakikamı alacak olan özenle hazırlayacağım ilan metni, bir hayvanın hayatını değiştirecek” Bunu hissettiğim an, elimde makinem deliler gibi küçük yaramazların peşinden koşuyorum. Veya patisini kaldıramayacak hale gelinceye kadar oyunlar oynuyor, uykuya daldığı anda da bol bol fotoğraf çekiyorum. İlk defa hayvan sahibi olacak kişiler (bu durum ikinci ya da daha fazlasına sahip kişiler içinde geçerli olabilir) onu evlat edinmeden önce görmek isteyecektir.

İstatistikler gösteriyor ki, güzel fotoğrafları olan, ilan metni Türkçe karakterlerle ve özenerek yazılmış ilanların görüntülenme oranı diğerlerine göre çok daha yüksek. Bu durum aynı zamanda ilanın alt tarafında bulunan “Arkadaşına Gönder” butonunun da daha sık kullanıldığını gösteriyor. Böyle bir durumda doğal olarak yuva arayan hayvanın şansı daha da artıyor. Şunu unutmayın, bizler bir evi kiralamadan ya da satın almadan önce nasıl ki onu görmek istiyorsak, ömrünü onunla geçirmeyi düşünen kişinin de bir fotoğrafını görmek istemesi doğal bir istektir.

* İlan veren üyelerimizden bir diğer ricamız ise, hayvanınızın yuva bulması durumunda ilanları silmek yerine Yuvalandırma butonu yardımı ile yuvalandırma işlemini gerçekleştirmesi. Böylece hem yuva arayan diğer hayvanlarımızın şansı kapanmayacak, hem de sizler yuva bulan hayvanlarınız için tekrar tekrar gereksiz görüşmeler yapmak durumunda kalmayacaksınız. Bir denizyıldızının daha yuva bulduğunu görmek ise hepimize umut olacaktır, bizleri bundan mahrum etmezsiniz değil mi?

Minik Pati’ye şifrenizle giriş yaptıktan sonra Patilerim bölümüne gelerek yuva bulan ilanınızın sol köşesinde bulunan Yuvalandırma butonu ile bu işlemi sadece birkaç saniye içerisinde yapabilirsiniz.

Her yeni günün onlara şans getirmesini diliyoruz.
18/06/2007

Tüm Editörün Köşesi Haberleri