Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Minik Pati Fotoğraf Yarışması



"Sokaklar hayvanlarla güzel..."

Bir fotoğrafın, bazen binlerce sözcüğün yerini tutabildiğini biliyoruz. Minik Pati olarak Canon sponsorluğunda sokak hayvanları fotoğraf yarışmasını bunun için düzenledik. Yarışmanın konusu sadece sokak hayvanları. Yarışmaya katılan üyelerimizden, sokakların hayvanlar ile daha güzel olduğunu vurgulayan fotoğraflar bekliyoruz.

Neden böyle bir yarışma düzenledik?

Biz Minik Pati olarak sokak hayvanlarının şehrin görüntüsünü bozduğunu düşünmüyoruz. Hayvanların evlere kapatılmasını, kalanların da barınaklara tıkılmasını çağdaş bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Hayvanlar eskiden olduğu gibi insanlarla, doğayla, şehirle iç içe özgürce yaşayabilmeli. Bizler nasıl ki yeni iş merkezleri, çevre yolları ve binalar yaparak şehirdeki hayvanları sorun haline getiriyorsak onların trafikten daha az zarar göreceği, sokaklarda sağlıklı koşullarda yaşayabileceği çözümleri de bulabiliriz. Biz, şehirdeki en güzel fotoğrafların cami avlusunda kümelenen güvercinler, balıkçıların kovasından balık aşıran kediler, parkta bir banka oturduğunuzda karşı bankta gördüğünüz köpekler olduğunu düşünüyoruz. Pek çok fotoğrafçı da bu görüntüleri beğeniyor olmalı ki fotoğraflarında birbirine bitişik binaları ve yığın halinde dolaşan insanları değil, sokak hayvanlarının fotoğraflarını çekmeyi yeğliyor.

Yarışmamızın amacı sokakların hayvanlarla daha güzel olduğunu tüm insanlara göstermek ve sokakları hayvanlardan temizleme girişimine karşı çıkmak.

Ülkemizde yüzlerce hatta binlerce hayvan, barınaklardaki küçücük kafeslerde bir arada, sağlıksız koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Oysa barınaklar sadece sokakta yaşayamayacak durumda olan yardıma muhtaç hayvanların barınma yeri olarak kullanılmalı. Barınakta dünyaya gelen bir köpeğin bütün ömrü bir kafesin içinde geçmemeli. Çünkü hayvanların doğası dört duvar içerisinde değil, dışarıda yaşamaya uygundur. Eğer biz onların yaşam alanlarını tükettiysek, bunun çözümü onlara evlere ya da barınaklara kapatmak değil sokaklarda sağlıklı biçimde yaşayabilecekleri önlemleri almaktır.

Kısırlaştırma çalışmaları belli bir düzen içinde yapılmalı, sokak hayvanları aşılanıp küpelenmeli, araç trafiğinin olduğu bölgelerden ziyade parkların, bahçelerin içerisinde yaşamaları sağlanmalıdır.

Evcil hayvanların doğasında insanlarla yaşamak olduğu gibi, insanların doğasında da hayvanlarla yaşamak vardır. Doğal olanı budur. Hayvanlar insanlardan uzaklaştıkça, insanlar da doğasından uzaklaşır...


Yarışma ile ilgili detayları görmek ve yarışmaya katılmak için lütfen tıklayın.
 

06/05/2008

Tüm Editörün Köşesi Haberleri