Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Bir Kaç Küçük Tavsiye


• Etkisini iyice hissettiren kış şartları, sokakta yaşayan hayvanların hayatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Son günlerde yağışlarla birlikte iyice soğuyan havalar, sokakta yaşayan hayvanlara zor anlar yaşatıyor. Kapalı çöp bidonlarının yanısıra yağan karın altında yiyecek bulmak neredeyse imkansız. Lütfen kapınızın önüne veya yağmur kar almayan noktalara yiyecek bir şeyler bırakmayı ihmal etmeyin.

• Bilhassa soğuk kış günlerinde ısınmak için arabaların motorlarına sığınan kedi yavrularını kurtarmak sizin elinizde. Aracınızı çalıştırmadan önce lütfen bir kaç kez kaportaya vurup orada uyuyan ufaklığın uyanmasını ve kaçmasını sağlayın. Yaşadığınız binanın veya sitenin uygun yerlerine bu konuda uyarı yazıları asabilirsiniz. Örneğin; “Soğuk kış günlerinde kaportaya vurun, hayat kurtarın” şeklinde kısa bir mesaj olabilir.

• Sokak hayvanları sadece sıcak günlerde değil, soğuk havalarda, hatta yağmurda ve karda bile temiz su ararlar. Onlar için uygun alanlara bir kap temiz su bırakmayı ihmal etmeyin. Unutmayın, SU HAYAT KURTARIR!

• Okullar ara tatile girdi. Bir çok ailenin çocuklarına karne hediyesi olarak aldığı hayvanlar ne yazık ki kısa süre sonra terk ediliyorlar. Lütfen sahiplendirme çalışmaları yaparken bu konuda daha dikkatli olun. Hayvanınızı evlat edinecek kişinin samimiyetinden emin olmaya çalışın.

• Barınaklarda çok zor şartlarda yaşayan küçük dostlarımızın yardım çağrılarına kulak verelim. Onlardan birini sahiplenemiyorsanız bile sahiplendirilmesine aracı olabilirsiniz. Barınaklarda yaşam şartları çok ağır... Hastalık, açlık bir de üzerine soğuk eklenince onlar için hayat daha da zorlaşıyor. “3-5 lira ne işe yarar ki?” demeden lütfen kulübe kampanyamıza siz de destek olun, onların seslerini duyurmalarına yardımcı olun. Damlaya damlaya gölü oluşturmak bizlerin elinde.

Ve hepimizi mutlu eden bir haberi sizlerle paylaşmak istedik. Minik Pati’nin çizer kadrosunda bulunan sevgili Eda kardeşimiz bu yıl yedinci sınıfta okuyor. Derslerinde göstermiş olduğu başarıyı teşekkür belgesi ile bizlere iletti. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

İyi haftalar,
30/01/2008

Tüm Editörün Köşesi Haberleri