Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Nuh'un Gemisi ve Radyo Günleri


Çocukluğumu hatırlıyorum. Okuduğum ilkokul yürüme mesafesindeydi, o zamanlar bana dağ gibi görünen yokuşun başından eve dönerken nasıl da mutlu olurdum. Tek katlı, kocaman bahçesi olan bir evimiz vardı, bahçemizde ise her türlü ağaç, bol bol çiçek... Hanımeli çiçeği bütün evin duvarlarını kaplardı.

Annem genellikle evin yola doğru bakan oturma odasının canımda, radyonun hemen bitişiğindeki kanepede oturur, tülü hafifçe aralar, okuldan dönüşümüzü beklerdi. O zamanlar pek televizyon seyredilmezdi evde. Fakat çocukluğumla ilgili hiç unutamadığım şey radyo programları idi. Şarkılar, türküler, çocuklar için masallar, arkası yarınlar. Öyle hoşuma giderdi ki sunucuların sesleri, içime işlerdi her cümle; bugün bile anlatılan her şeyi canlandırabilirim gözümde. Televizyon seyretmekten daha keyifliydi radyo dinlemek, hayal etmekten daha güzel ne olabilir ki.

Çok uzun yıllar önce kaybettim annemi, sanıyorum radyoları da o zamanlar çıkardım hayatımdan, çocukluk işte.

Yıllar birbirini kovaladı, bu arada çok şey değişti hayatımda. Eşim sayesinde önce kedileri sevmeyi öğrendim, sonra bütün hayvanlar geldi arkasından, onlar için bir şeyler yapmaya çalıştım. Sonra Minik Pati’yi kurma düşüncesi oluştu kafamızda ve bildiğiniz gibi 2006 Aralık ayında yayına girdi sitemiz.

Buraya kadar bunları neden anlattım? Geçtiğimiz hafta TRT 1 Radyosunda Nuh’un Gemisi adlı programa davet edildik, onların canlı yayın konuğu olduk. Programın başında yaşadığım heyecan nedeniyle kelimeler boğazımda takılıp kalmış olsa da sonunu toparlamayı başardım sanıyorum. Bir yandan canlı yayının heyecanı, diğer yandan radyoda programın sunucusu Saadet Hanımı dinlerken geçmişe yaptığım yolculuk gerçekten çok güzel bir duyguydu.

TRT 1 de hafta içi Perşembe günleri saat 14.00 de yayınlanan Nuh’un Gemisi adlı programı dinlemenizi öneririm. Nuh’un Gemisi hayvanlar üzerine kurulu bir program, içeriği oldukça zengin. Hele Saadet Hanımın insanı öyle derinden etkileyen bir ses tonu ve sunuşu var ki. Ekipte çalışan herkesin hayvan sever olması, bu konuda ne kadar özverili olduklarını görmek ise işin bir başka güzel yanıydı. Umarım bu program uzun yıllar devam eder.

Bir kez daha teşekkür ederim Nuh’un Gemisi’nde çalışan tüm tayfaya, böylesine güzel bir program yaptıkları ve beni geçmişe götürdükleri için.
06/04/2007

Tüm Editörün Köşesi Haberleri