Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Üsküdar Barınağındaki Şenlik


"Sokaklar hayvanlarla güzel" konulu Minik Pati fotoğraf yarışmasının ödül töreni 2 Ağustos 2008 Cumartesi günü, Üsküdar Belediyesi Sokak Hayvanlarını Barındırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yapıldı.
 



Kimler yoktu ki şenliğimizde. Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Başkan Yardımcısı Arzu Gür, Hayad Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda hayvansever. Ev sahiplerimiz ise barınak gönüllüsü Asude Ustaoğlu, barınak çalışanları ve Üsküdar’ın dünya güzeli köpekleriydi. Doğrusu bizleri çok güzel ağırladılar.

Fotoğrafçı dostlarımızdan Barış Ağca (Zonguldak), Erhan Bayladı (İstanbul), R.F Atakan Sarı (İzmir) ve Kaya Eliçin (İstanbul), Canon'un ödüllerini aldıktan sonra kendilerine poz veren hayvanların fotoğraflarını çektiler.

Türkücü babamız Hasan Öztürk, öykücümüz Burak Kaya, pozitif köpek eğitmenimiz Neşe Öztürk, Sarman kitapçımız R.Gülşen Tatlısumak, jüri üyelerimizden Süha Derbent, Beyza Çarkacı, Büyükada barınağı gönüllüsü Sultan Gülyar, Yedikule barınağı gönüllüsü Meral Olcay, Yaşam Hakkına Saygı kurucularından Özgün Öztürk ve daha birçok hayvansever bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadı.

Fotoğrafçılarımız, toplamda 1.800 YTL'lik Canon hediye çeki ve Canon Pixma iP3500 yazıcı ödülünü Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır'ın elinden aldılar. Üsküdar Belediyesi, sokak hayvanlarına ve Üsküdar Barınağına yaptığımız yardımlardan dolayı bizlere de bir plaket verdi.
 



Plaketlerimiz ve ödüllerimiz ile kameralara poz verirken bir an arkamıza döndük. Gözlerimizin içine bakan yüzlerce hayvan vardı. Bizler eli kalem, fotoğraf, kazma, kürek tutan altmış yetmiş kişiydik. Şu an için söyleyebileceğimiz, yapabileceğimiz başka da bir şey yoktu. Günün sonunda fotoğraf makinalarımızı boynumuza astık, müziğimizi kapattık. Ortalığı topladıktan sonra barınak çalışanlarını köpekler ile baş başa bırakıp, geldiğimiz kapıdan gittik…

Şenlikle ilgili daha fazla fotoğraf görmek isterseniz Burayı Tıklayın.
 

05/09/2008

Tüm Editörün Köşesi Haberleri