Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Köpek sahipleri hakkında şikayet


Yaşadığım sitede bir çok kişi hayvan besliyor. Fakat bazı site sakinleri sitede yasak olmasına rağmen köpeklerini tasmasız gezdiriyor ve hayvanın dışkısını ortada bırakıyorlar. Diğer site sakinleri de haklı olarak bu durumdan şikayet ediyor. Yönetim tarafından sürekli uyarılıyoruz. Böyle kişileri gördüğümde sözlü olarak uyarı yapıyor, bizleri ne kadar zor durumda bıraktıklarını anlatıyoruz ama sonuç değişmiyor. Yine hayvanların kakaları ortalıkta ve yine tasmasız geziyorlar. Böyle sorumsuz kişiler yüzünden bizler de zan altında kalıyor, hayvanlarımızı gezdirirken çevredeki bakışlardan rahatsız oluyoruz. Bu kişiler için uygulanabilecek bir işlem var mıdır, yardımcı olur musunuz?


Yanıt:

Yönetim olarak konuyu yargıya taşımanızı ve hayvanın uzaklaştırılması yönünde karar almanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca genel halk sağlığını tehlikeye düşürecek eylemlerin de gerek çevre mevzuatı gerekse borçlar, idare hukukunda birçok yaptırımı bulunmaktadır. Yasal süreci başlatmanızı tavsiye ediyorum. Fakat istenirse konunun ciddiyetine vurgu yapmak için Noter aracılığı ile bir ihtarnamede gönderilebilir.
Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri