Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Güneşin Altında Bekleyen Kurbanlık Koyun


Dudullu Organize Sanayi'nin girişinde (Ataşehir biter bitmez başlıyor), ışıklara gelirken köprünün yakınında bir koyun 1 metrelik iple bağlı şekilde bekletiliyor. Gece gündüz, güneşin altında kalıyor. Bir şemsiye var yarım yamalak. Bu eziyet değil midir? Ne yapabiliriz bu konuda. Aylardır böyle kurbanlık duruyor bu hayvanlar, lütfen yol gösterir misiniz?


Yanıt

İlgili olaya ait birkaç fotoğrafla birlikte Belediye’ye başvurarak durumu izah edebilir ve gerekirse kurbanlık koyun satma vs. hususunda gerekli izinlerinin olup olmadığını sorabilirsiniz. Belediye’ye (İlgili ilçe belediyesi) dilekçenizi elden teslim ederek bir nüshasının üzerine alındı şerhi talep etmenizi tavsiye ederim.

Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri