Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Belediyeyi harekete geçirmek


Oturduğum semtteki sokak hayvanları ile ilgili belediyenin hiç bir faaliyeti yok. Telefon açarak ya da belediyeye bizzat gidip durumu anlatarak hiç bir çözüm alamıyorum. Sokağımızda çok sayıda kedi ve köpek var, en azından kısırlaştırma operasyonları yapılsa, köpeklerin kulakları küpelense, hayvan sevmeyen kişilerin şikayetlerini biraz olsun durdurabileceğiz. Her gün sokağın bir ucunda yavrusu ölen bir kedi ya da annesi ölen yavru köpeklerle uğraşıyoruz. Belediyeyi harekete geçirmek için ne yapabilirim?


Yanıt:

Öncelikle başvurularınızı yazılı yapın, halen bir sonuç alınmaması halinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Valiliğe başvurun. Bu başvurunuzda belediyeden yakınmacı olun, en son çare belediye yetkilileri hakkında görevi ihmalden suç duyurusunda bulunun.
Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri