Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Balkonda hapis yaşayan köpek


Oturduğumuz sokakta hergün evin balkonunda gördüğüm bir köpek var. Yaz kış balkonda yaşıyor. Balkon kapatılmış ancak sağlıksız bir şekilde yapılmış. Dikkatimi çekti ve bir süre takip ettim. Köpeği gezdirmeye çıkarmıyorlar ve çevreden öğrendiğime göre eve de almıyorlar. Bir gün evlerine gidip hayvana bu şekilde bakmanın doğru olmadığını söyledim. Nazik bir dille eğer bakamıyorsanız ona yeni bir yuva bulabiliriz dedim. Ancak karşılaştığım tepki hiç hoş değildi. Nitekim bu hayvanı tatlı dille oradan almak mümkün değil. Yasal olarak onu oradan almak için nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olur musunuz?


Yanıt:

Öncelikle konunun mahkemece tespitini yaptırdıktan sonra bu tespit kararı ile İl Çevre Orman Müdürlüğü, Belediye, Hayvanları Koruma Kurulu ve cezalandırılması için ise Cumhuriyet Savcılığı’na yazılı olarak başvurmanız gerekmektedir.
Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri