Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.
Sağlık Köşesi
Vet. Hekiminizi Nasıl Seçmelisiniz?
"Evcil Hayvanınızın sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmesini sağlayan veteriner hekiminizi nasıl seçmeniz gerektiğini biliyor musunuz ?"
Eğer bir evcil hayvanınız varsa ve onu çok seviyorsanız veteriner hekiminiz sizin için çok önemlidir. Veteriner hekiminiz, küçük dostunuzun daha mutlu, daha sağlıklı, daha uzun bir ömür geçirebilmesi için sizin en önemli yol göstericiniz ve sorun çözücünüz olacaktır. Veteriner hekimin seçimi uzun süreli bir birlikteliğin başlangıcıdır. Veteriner hekiminize evcil hayvanınızın basit sorunları, beslenmesi, genel sağlık problemleri, aşılamaları, acil durum müdahaleleri, cerrahi operasyonları gibi birçok durumda yıllarca başvuracaksınız. Bu nedenle veteriner hekiminizin seçimi tıpkı aile hekiminizin seçimi gibi çok dikkatle yapılması gereken bir iştir.
Veteriner hekimin seçiminde akılda tutulması gereken birçok etken vardır. Veteriner hekimin kliniğinin yeri, sunduğu hizmetler, çalışma saatlerinin size uygunluğu, acil durumlarda ulaşılabilirliği, sizin ve evcil hayvanınız ile ilişkisi gibi konular dikkatle değerlendirilmelidir. Veteriner hekiminizle bir ekip halinde çalışabilmeniz küçük dostunuzun kaliteli bir yaşam sürmesinin garantisidir. Küçük dostunuza karşı tutkunuzu sizinle aynı seviyede paylaşabileceğine emin olacağınız ve bütünüyle güvendiğiniz veteriner hekimi bulmalısınız.
" Bir veteriner hekime ihtiyacınız olmadan önce bir veteriner hekim bulun!”
Aşağıdaki maddeler size araştırmanızda ve doğru seçim yapmanızda yardımcı olacaktır:
1. Güvendiğiniz başka bir evcil hayvan sahibinin veteriner hekim tavsiye etmesini isteyin. Size bu hekimi özellikle niçin tavsiye ettiğini mutlaka sorun. Bir başka yere taşınıyorsanız bir önceki hekiminizden size birini tavsiye etmesini isteyebilirsiniz.
2. Bir veteriner kliniği size tavsiye edildiğinde, çalışan veteriner hekimler ve diğer personel ile tanışmak amacıyla randevu alın. Kliniğe ilk girdiğinizden itibaren genel temizliği, rahat ve profesyonel bir atmosferin olup olmadığı, personelin size karşı tutumu gibi noktaları dikkatle inceleyin.
3. Personelin sorularınıza sıkılmadan rahatlıkla cevap verip vermediklerine dikkat edin. Kliniğin verdiği hizmetler hakkında mümkün olduğunca fazla bilgi edinmeye çalışın ve kliniğin size gezdirilerek tanıtılmasını isteyin. Kliniğin mevcut teknik donanımı ve personelin bu konudaki eğitimleri konusunda bilgi alın.
4. Veteriner hekimin profesyonel organizasyonlara üye olup olmadığını öğrenin. Sorumlu hekimin ve kliniğin ilgili yasal düzenlemelere uygunluğuna özellikle dikkat edin.
5. Rahatlıkla soru sormaktan çekinmeyin. Alacağınız cevaplar doğru seçimi yapmakta size anahtar olacaktır.
6. Eğer bünyesinde yatar hasta ünitesi varsa bu bölümleri ziyaret etmek isteyin. Bu bölümler hiçbir istisna olmadan kokusuz, temiz, ılık, kuru ve her zaman için çok rahat olmalıdır. Pansiyon ve yatar hasta bölümleri mutlak surette ayrı olmalıdır.
7. Birden çok veteriner hekimin olduğu kliniklerde, istediğiniz hekime randevu alıp alamayacağınızı sorun. Hep aynı hekimle görüşmeniz, veteriner hekim ile sizin ve evcil hayvanınız arasında daha sağlam ve sağlıklı bir ilişki kurulmasını sağlar.
8. Bu ilk kişisel tanışma randevunuzu takiben evcil hayvanınızla birlikte ikinci bir tanışma randevusuna gidin. Veteriner hekimin ve yardımcı personelin sizinle ve evcil hayvanınızla ilgilenmelerini dikkatlice gözlemleyin. Veteriner hekiminizi seçerken içgüdülerinize ve hislerinize mutlaka güvenin. Veteriner hekiminizin yanında kendinizi çok rahat hissetmeli ve ona tam olarak güvenmelisiniz. Bir veteriner hekimin, çok iyi medikal eğitim gördüğünden ve bilgi sahibi olduğundan emin olmak önemlidir fakat hayvanlarla dostluğu, onlara duyduğu özen ve şefkat de en az medikal bilgisi kadar önemlidir. Kliniğin yeri, onu seçmenizde mutlaka önemli olan bir etkendir. Ama unutmayın bazen alacağınız bakımın kalitesi birazcık ekstra yol kat etmeye değebilir.
31/07/2007
Vet. Hekim N.Gürkan Gülanber
Fulya Veteriner Polikliniği
Fulya - Şişli / İSTANBUL
Tel : 0212 266 46 50 - 51
Fulya Veteriner Polikliniği
Fulya - Şişli / İSTANBUL
Tel : 0212 266 46 50 - 51
Tüm Sağlık Köşesi Yazıları
- Mevsimsel Problem: Pisi pisi Otları
- Annesiz Yavru Kedinin Bakımı
- Kaprofaji (Dışkı Yeme)
- Kalp ve Dolaşım Sistemi Hastalıkları
- Raşitizm nedir, tedavisi nasıl olur?
- Mikroçip Kimlik Sistemi
- Alerjik Deri Hastalığı
- Kedi Hastalıkları, İlk Aşılama
- Köpek Bakımı ve Beslenmesi
- Ölüm Nedeniyle Kayıp!
- Küçük Dostunuz ile Seyahat
- Evcil Hayvan Sahibi Olmak!
- Evcil Hayvanlarda Tüy Bakımı
- Katarakt Hastalığı Nedir?
- Kedinizin Davranışına Yardımcı Olun
- Köpeklerde Kulak Bakımı
- Kuduz Hastalığı
- Veteriner Hekim Kimdir ?
- Vet. Hekiminizi Nasıl Seçmelisiniz?
- Yavru Kedi veya Köpek Almak
- Operasyon Önce ve Sonrası Bakım
- Yaşlı Köpeklerin Bakımı, Beslenmesi
- Evcil Hayvanınıza İlaç Yutturmak
- Veteriner Hekiminizi Nasıl Seçmelisiniz?
- Köpeğinizin Davranışıyla Gurur Duyun
- Kedilerde Gebelik Döneminde Beslenme
- Keneler ve Lyme Hastalığı
- Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi
- Hayvanlarda Tüylerin Dökülmesi
- Hamilelik ve Toksoplazma
- Merhaba
- Dostumun Sağlık Dostundan Merhaba