Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Sağlık Köşesi

Merhaba

Hayvan sever dostlar;

Sağlıklı bir kedi ile birlikteliğiniz on beş, belki de yirmi yıl sürecektir. Onlar için kısa denilebilecek bu süreyi birlikte mutlu geçirmek için neler yapmalıyız? Neler Yapıyoruz? Başka neler yapabiliriz? Bu soruların yanıtlarını tüm kedi severlerle birlikte paylaşmak, dayanışmak güzel bir duygu olmalı. Tıpkı bebek bakımında olduğu gibi. Hayvan seven ve onlarla birlikte yaşayan dostlarımız bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilir. Çocuk ve hayvan. Çocuğumuzun ilk bakım dönemlerine benzer bakımını, kedilerimiz için ömürleri süresince devam ettiriyoruz. Hayvanlarımız diyoruz ama onlar bizim hiç büyümeyen çocuklarımız. Birçoğumuz bu konuda hemfikirdir. Hayvan bakmayanlar ile bunları paylaşabilmemiz, duygularımızı anlatabilmemiz olanaksız. Hatta bazen duygularımızı anlatacak kelimeleri bile bulamayız. Bir kedi yavrusu alırız. Eve getiririz. Şaşkınızdır. Şimdi ne yapacağız? İlk olarak teknolojimizin güzelliği olan bilgisayardan araştırırız. Ardından da bebeğimizi olduğu kadar bizi de anlayacak bir doktor arayışına gireriz. Bu arayışlar belki de ömürleri boyunca sürer gider. Önce ilk adımları olan alışma dönemi. Ardından gereksinimlerinin karşılanması. Sonra sağlıklı olabilmeleri için yapabileceklerimiz. Derken ilerleyen yaşlarla birlikte gelen değişimler, değişiklikler. Bitmedi hastalıkları. Yine bitmiyor paylaşılan, yerlerini bir başka kedinin bile dolduramayacağını düşündüğümüz ve çoğu kez dile getiremediğimiz güzellikler. Kim ne derse desin. İsterse karşıt bir düşüncede olsun ve bize gülsün. Biz bildiğimizi okur, bizi anlayacak arkadaşlar ararız. Aslında bizi kimse anlayamaz. Yalnızca ortak noktalar yakalayabiliriz. Bizim farklılıklarımız kadar hayvanlarımızın da farklılıklar göstereceğini unutmayız. Bu farklılıkların ilişkileri zenginleştirdiğini, güzelleştirdiğini hiç unutmayız. Her zaman hoşgörülü oluruz. Farklılıkları, artık onun bir O olduğunu, başka olamayacağını bilerek olduğu gibi kabulleniriz onu. Onlara bağlandığımızı görürüz. İşte bundan sonra her şey daha güzel olur. Zaten amacımız da bu değil mi? Birlikteliklerimizin, paylaşımlarımızın güzel olması. Minik Pati'nizin de sizleri burada toplamanın amacı bu olsa gerek. Bundan şüphe duymadan da burada birlikte olabilmeniz.

Minik Pati ile birlikteliğinizin ilk gününde başka ne yazabiliriz? İlerleyen günlerle birlikte sizlerin belirleyeceği konularda, misafir olarak ben de sizlerle yazmaya çalışacağım. Merhaba ile başlayan yazımızı bir de hoş geldik, hoş geldiniz diyerek bitiriyoruz.
10/12/2006
Dr.Med.Vet Nermin Kalyoncu
R&V Veteriner Kliniği
Kozyatağı - İstanbul

Tüm Sağlık Köşesi Yazıları