Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Hukuk Köşesi

Karşı apartman köpeğimi attırmak istiyor


3 katlı apartmanda oturuyorum ve apartmanın bahçesinde bir köpeğimiz var. Yoldan geçen ve apartmana giren yabancılara her zaman havlıyor. Oturduğum apartmandakilerin hiçbir şikayeti olmamasına rağmen karşı apartmandakiler köpeğin havlamasından rahatsız olduklarını ve belediyeye imza verip attıracaklarını söylediler. Böyle bir hakları varmı?


Yanıt:

Evet var. Şöyle ki; Şikayet edilen köpekle ilgili şikayet konusu durumun belediyeye intikal etmesi halinde belediye ekiplerince söz konusu yere gidilmekte ve burada bir tutanak tutulmakta ve yasal düzenlemeler kapsamında gerekirse köpeğe el konulup barınaklara gönderildiğine şahit olmaktayım. Bu noktada köpeğinizin size ait olup olmadığını, güvenli bir şekilde muhafaza edilip edilmediğini, bir barınağının ( kulübe vs ) olup olmadığını ispat etmeniz halinde belediye ekipleri genellikle sadece tutanak tutmakla yetinmektedirler. Köpeğin elinizden alınması talebi ile karşı karşıya kaldığınızda tutanğı iyi okumanızı ve dava açma hakkınızı saklı tutarak, “köpeğinizin yasak cins olmamasına rağmen sahipli bir hayvan olarak elinizden alı koyulduğunu” şerh düşmenizi de öneririm. Zira köpeğin ev içine alınması da, arama kararı olmaksızın eve girmeye çalışacak memurlar hakkında suç duyurusunda bulunma hakkınızı gündeme getirecektir...
Yanıtlayan: Av. Şafak HERDEM


ÖNEMLİ UYARI: Yöneltilen sorulara verilen cevaplar olayın yargısal sürece taşınması halinde hiçbir şekilde teminat ve güvence olarak kabul edilmemelidir. Her somut olayın kendine has oluş ve gelişimi göz önüne alınmalı, yargılamanın usul ve esasa ilişkin kuralları çerçevesinde, bir uzman desteğine gereksinim olduğu unutulmamalıdır.

Avukat Şafak Herdem'e sorularınızı iletmek için tıklayınız.

Tüm Hukuk Köşesi Haberleri