Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Türküler

Mahkeme

Söylediğin Boş Sözler (10. Türkü)


İtlafçının savunmasına inanmamıştı yargıç. Onun pişman olduğuna da kanmamıştı. Kararını açıklamak için aldı sazı eline bakalım ne söyledi:

Söylediğin boş sözler
Kanıta dayanmıyor
Merhametsiz yüreğin
Bir buz olmuş yanmıyor

Bir barınağa bekçi
Yapıyorum ben seni
Hayvan koruyan bayan
Haberdar et sen beni


İtlafçı çok şaşırmıştı bu karar için. Birkaç söz söylemek istedi itlafçı, çok dayatınca da yargıç bir dörtlük söylemesine izin verdi. Ancak, sazını eline almasına engel olup mübaşire seslendi ve çalması için paslı bir teneke getirtti ve itlafçı aldı paslı tenekeyi bakalım ne söyledi:

Cezayı beğenmedim
Kabul etmem suçumu
Göstermek istiyorum
Köpek dişli kıçımı


Yargıç daha fazla konuşmasına izin vermedi itlafçının. Cezasının on yılla sınırlı kalması için, başta Karabaş olmak üzere salonda bulunan tüm köpeklerin patisini öpmesini istedi. Zalimler aynı zamanda korkak oldukları için hiç itiraz etmeden yargıcın söylediğini yaptı. Mahkemeden çıkarlarken köpeklerin hepsi çok mutluydular.

Tüm Mahkeme Türküleri