Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Kısırlaştırma Kampanyamız Hakkında


İstanbul’daki “dişi” sokak kedilerinin ücretsiz kısırlaştırılması için bir kampanya düzenledik. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi Kısırlaştırma Kampanyası sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi Minik Pati, herhangi ticari kaygısı olmayan ve tamamen gönüllü olarak hizmet veren bir web sitesi. Kısırlaştırma kampanyası da tamamen gönüllü olarak yürütülüyor. Bu kampanyayı olabildiğince uzun süre devam ettirmek istiyoruz. Bu yüzden daha önceki çalışmalarımızdan edindiğimiz tecrübeler ile bazı önemli konulara bir kez daha değinmek istedik.

Bu kampanyadan her ay sadece bir kedi kısırlaştırarak faydalanabilirsiniz. Kampanya için başvuruda bulunurken lütfen başkalarının haklarına engel olabilecek tutumlar sergilemeyiniz. Böyle bir olayın tespit edilmesi durumunda kampanyanın son bulmasına neden olabilirsiniz. Unutmayın, bu durumda kaybeden yine sokaktaki sahipsiz hayvanlar olacaktır.

Bu kampanyada öncelik özellikle maddi durumu ameliyat masrafını ödeme gücü olmayan, çok sayıda hayvana yardımcı olmaya çalışan hayvan koruyucular için kullanılacaktır. Eğer bahçenizdeki ya da sokağınızdaki kedinizi kısırlaştırabilecek maddi olanağınız varsa lütfen siz de önceliği böyle kişilere tanıyın.

Kampanya koşullarında da belirttiğimiz gibi, dişi kedilerin operasyonları erkek kedilere göre daha fazla özen gerektirir. Kedinin operasyondan sonra mutlaka dört beş gün gözetim altında tutulması gerekiyor. Böyle bir imkânınız yok ise lütfen kediyi riske atmayın. Amacımız kontrollü kısırlaştırma ile onların yaşam koşullarını daha üst düzeye çıkarmak.

Kedilerin yakalanması, kliniklere taşınması ya da taburcu olmaları sırasında lütfen çok dikkatli davranın. Onların sokakta yaşıyor olması, haklarından vazgeçmeleri anlamına gelmiyor.

Birçoğumuz çalışan insanlarız. Ancak unutmayın, bu proje de tamamen gönüllü olarak yürütülüyor. Herkesin uygun olduğu saatlere randevu vermemiz mümkün değil. Bu konuda elimizden geldiğince hassas olmaya çalışacağız. Dileğimiz sizlerin de bu konuda bize yardımcı olması. Randevu için başvuruda bulunurken lütfen bu durumu dikkate alın. Verilecek randevu, mesai saatlerinize denk geliyorsa, size yardımcı olabilecek bir kişiden yardım isteyebilirsiniz. Lütfen özellikle hafta sonları ya da hafta içi geç saatlere randevu almaya çalışmayın. Randevunuza vaktinde gidin, olağanüstü bir durum varsa lütfen bunu önceden hem bize hem de kliniğe bildirin.

Kısırlaştırma operasyonu tamamen ücretsizdir. Ancak operasyondan sonra yapılacak antibiyotik tedavisi ve kedinin dikiş yerlerini kaşıyıp zarar vermemesi için takılacak yakalık masrafı (Eğer elinizde yakalığınız varsa onu kullanabilirsiniz) kediyi getiren kişi tarafından karşılanacaktır. Eğer operasyondan sonra kedinizin klinikte kalmasını istiyorsanız konaklama bedeli de size ait olacaktır. Bu konuda herhangi bir pazarlık söz konusu değildir.

Sadece Minik Pati Editörü tarafından verilecek randevular, klinikler tarafından değerlendirilecektir. Randevu almadan klinikleri veya veteriner hekimleri zor durumda bırakacak hareketlerde bulunmayın. Bu tutumunuz kliniğin kampanyadan çekilmesine ve zamanla kampanyanın son bulmasına neden olabilir.

Sokaklarda maalesef kontrolsüz doğumlar hızla devam ediyor. Keşke onlar için daha fazlasını yapabilsek... Şuan ki çalışma ile yılda 200’ün üzerinde kediyi ücretsiz kısırlaştırmayı planlıyoruz. Sizlerin vereceği destek ile bu rakam daha da artabilir.

Ücretsiz kısırlaştırma kampanyasının sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi sizlerin elinde.

Lütfen hep birlikte bu kampanyanın uzun süre ve sağlıklı biçimde devam etmesini sağlayalım. Göstereceğiniz ilgi ve anlayıştan dolayı şimdiden hepinize teşekkür ederiz.
 

17/02/2009

Tüm Editörün Köşesi Haberleri