Minik Pati, yardıma gereksinimi olan evcil hayvanların sahiplendirilmesi düşüncesiyle yapılmıştır. Sokakta da olsa, tehlikelerden uzak biçimde, sağlıklı olarak yaşayabilen hayvanların ilanları sitede yayınlanmaz. İlan sahibi, veteriner, konaklama, aşı parası gibi adlar altında, alıcıdan ücret talep edemez.

Editörün Köşesi

Ödüller Sahiplerini Buldu


Haftalardır bu heyecanı yaşıyorduk aslında. Bir yanda Minik Pati’nin “Sokaklar Hayvanlarla Güzel” fotoğraf yarışması ile ilgili elemeler, jüri oylaması, sertifikaların hazırlığı gibi koşturmacalar, diğer yanda 28 Nisan Üsküdar Barınağındaki Bahar Şenliğinin hazırlıkları. Her şeyin en güzeli olsun, herkes mutlu olsun istedik.




Önce yoldan sevgili arkadaşımız Çiğdem’i aldık ve barınağımızın yolunu tuttuk. Herkesin görebileceği şekilde bahçenin bir kenarına yarışmada ödül alan fotoğraflarımızı yerleştirdik. Ardından kermes masamızı düzenledik ve minik dostlarımızla birlikte konuklarımızı beklemeye başladık.




Saatler ilerledikçe misafirlerimiz gelmeye başladı. Kısa süre sonra Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Sevgili Arzu Gür ve Veteriner İşleri Müdürü Sıtkı Uçar geldiler. Konuklarımız için özel hazırladığımız lezzetli yemeğimizin ardından ödül törenimiz başladı. O kadar keyifli bir gün geçirdik ki barınakta, yaşadığımız mutluluğu ve gelemeyenlerin neleri kaçırdığını fotoğraflarla anlatmak daha uygun olacak.

Öncelikle, bize her konuda destek olan sevgili Reyhan Çiftçi'ye teşekkür ederiz.

Adapazarı’ndan sadece bizimle birlikte olmak için ilk trene atlayıp soluğu yanımızda alan, Taksim’de gezinirken otobüsümüzü görüp köpeklerimizle güzel bir gün geçirmek için son anda karar veren sevgili hayvan dostlarımıza,




Hepimizin Güzin Ablası sevgili Feyza Algan’a, hayvanların ve hayvan dostlarının avukatı sevgili Ahmet Kemal Şenpolat’a ve bizi barınağımızda yalnız bırakmayan tüm hayvan dostlarına teşekkür ederiz. İyi ki varsınız…




Bebeklerimiz ziyaretçilerinin kollarında çok mutluydular.





Minik Pati fotoğraf yarışmasında birinciliği kazanan Altuğ Tosun, ödülünü Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Arzu Hanım tarafından aldı. İkincilik ödülünü kazanan R.F Atakan Sarı’nın ödülü ise Veteriner İşleri Müdürü Sıtkı Bey tarafından Sokaktaki Melekler Grubunun İstanbul temsilcisi Çiğdem Demirci’ye teslim edildi.




Adada Güz Patileri çalışması ile yarışmamızda üçüncülük ödülünü kazanan Selin Kocatopçu Yüksel ise barınağımızın emektarı Şaban Bey tarafından ödülünü teslim aldı. Jüri özel ödülünü kazanan Merve Ezen ise yine barınağımızın gönüllüsü Asude Hanım tarafından ödülüne kavuştu.




Yarışmamızda para ödülü kazanan tüm yarışmacılarımızın kazandıkları para ödüllerini barınağımıza bağışlamaları ise çok büyük bir jest oldu hepimiz için. Kendilerine bu davranışlarından ötürü bir kez daha huzurunuzda teşekkür ederiz.




İkincilik ödülünü İzmir’den kazanan Sevgili R.F Atakan Sarı’dan gelen mesajı aşağıda sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“Yarışmadan haberim olunca ben de fotoğraf göndermek istedim. Sokakta gördüğüm hayvanlarla iyi iletişim içinde olduğumdan, belki faydam bile olur dedim. Yarışmada ikinci olduğumu öğrendiğimde sevindim açıkçası... Ödülümü Üsküdar Barınağına bağışladım. Benim için zevkti katılmak. Hepinize sevgiler.”




Bilhassa yavru köpeklerimiz bir anda herkesin sevgilisi oldular. Öyle ki bu güzelliğe dayanamayıp evlat edinenler dahi oldu aralarında.




Titrek oğlumuz doya doya ayranları hüpletti onu sevenlerin ellerinden, üç bacaklı yavrumuz ise gün boyu misafirlerimizle ilgilendi tek tek. Kimin tabağında pasta kurabiye kalmadıysa bizlere haber verdi, bu yüzden en tatlı kurabiyeleri hak etti :)




Kimileri mamalarını paylaşmak istemedi diğerleri ile ve tabağın ortasına sere serpe uzanıp uyuyup kaldılar. Fakat kardeşleri pek önemsemedi onların bu hareketini, kenardan kenardan karınlarını doyurmaya devam ettiler.





Fotoğraf yarışmamızla ilgili alan en çok ilgi çeken bölümler arasındaydı. Herkesin yüzünde tatlı bir tebessüm, herkesin aklında aynı düşünce. Evet, sokaklar hayvanlarla güzel.




Üsküdar Belediyesi çalışanları ve barınak gönüllüleri çok çalıştılar barınağın bugünlere gelebilmesi için. Onlara da bir kez daha teşekkür ederiz minik dostlarımız adına.




Kelebek... O, talihsiz bir olay sonucu belden aşağısı tutmayan bebeğimiz. Fakat çok azimli, bir gün kesinlikle yeniden yürüyecek. Gün boyu sepetinden dışarı çıktı, sevimli görüntüsüyle herkesin ilgi odağı oldu. Kelebeğin bir yürütece ihtiyacı var. Eğer bir yürüteci olursa hayat onun için daha kolay olacak. Ve tabii onu gerçekten çok sevip, iyi bakacak bir ailesi de olursa harika olur.




Gün boyunca köpeklerimizin başı okşandı, bol bol fotoğrafları çekildi. Hatta aralarında fotoğrafçılarına özel pozlar verenler bile vardı.




Altuğ Bey ile fotoğrafının önünde bir pozda biz çektirdik. Selin Hanım ise bu fotoğraf çekilirken önünde oynaşan yavrularımıza öyle güzel bakıyordu ki kendisini rahatsız etmek istemedik.




Sevgi arsızı küçük dostlarımızın dolu dolu geçen günün sonundaki halleri görülmeye değerdi.






Yeni bir barınak organizasyonda yeniden görüşmek dileği ile…

Sevgiyle kalın
04/05/2007

Tüm Editörün Köşesi Haberleri